8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Restricții ridicate, începând cu 13 mai, odată cu prelungirea stării de alertă până în luna iunie

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Restricții ridicate, începând cu 13 mai, odată cu prelungirea stării de alertă până în luna iunie
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 13/05/2021, 08:00
Actualizat: 13/05/2021, 09:11

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu 13 mai, însă anumite restricții au fost ridicate. Astfel, vor fi permise pelerinajele și procesiunile în afara localității de domiciliu, participarea la concerte, spectacole și evenimente sportive „test sau pilot”, la care pot participa mai multe persoane, dacă sunt vaccinate, au test PCR sau antigen făcut ori dacă au fost infectate cu SARS-CoV-2 și sunt între zilele 15 și 90 de la confirmare.

De la 1 iunie masca ar putea să nu mai fie obligatorie în localitățile unde gradul de imunizare este de 50%, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții ar putea fi eliminate.

Mai mult, am putea renunța la mască și în spațiile publice, dacă gradul de vaccinare va crește la 70%, Însă anumite restricții vor fi menținute în perioada stării de alertă.

MAE le recomandă românilor să evite călătoriile în Ierusalim și Fîșia Gaza, pe fondul conflictului dintre Israel și Palestina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că a fost reevaluat și ridicat nivelul de alertă pentru Palestina și Statul Israel, pe fondul deteriorării situației de securitate din cele două state.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Fâșia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Orașul Vechi și cartierele adiacente) și în regiunile de proximitate cu Fâșia Gaza”, se arată în comunicatul MAE.

Prognoza meteo de joi, 13 mai 2021. Vremea va fi instabilă și răcoroasă

Potrivit prognozei meteo de joi, 13 mai 2021, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Înnorările vor fi temporar accentuate, va ploua în jumătatea de vest a țării și la munte și local în rest.

Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în vestul și estul teritoriului, precum și la munte.

Horoscopul zilei de 13 mai 2021. „Peștii” pot avea probleme financiare

Horoscopul zilei de 13 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi se formează două aspecte importante pe cer. Primul este un trigon între Soarele din zodia Taur și Neptun din zodia Pești, aspect acre ne aduce intuiție, imaginație și creativitate, iar al doilea este un careu între Chiron din Berbec și Marte din zodia Rac.

Acesta din urmă s-ar putea să scoată la suprafață o serie de vulnerabilități, să activeze niște răni, mai ales răni legate de afirmarea noastră, vulnerabilități legate de curaj, ambiții și impulsivități.

Ioan Niculae poate fi eliberat din penitenciar. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă

Ioan Niculae, patronul firmei Interagro și proprietarul clubului de fotbal Astra Giurgiu, poate fi eliberat din penitenciar, a decis Judecătoria Medgidia, miercuri, la trei luni după ce a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse de cinci ani de închisoare.

Judecătorul a admis propunerea Comisiei de liberare condiționată din penitenciar și a dispus ca Ioan Niculae să fie pus în libertate, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză.

Ioan Niculae nu va putea să părăsească acum penitenciarul pentru că decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, putând fi contestată de procurori în trei zile de la comunicare.

Premieră în România: A fost deschis un call center pentru rudele sau aparținătorii pacienților de pe secția ATI-COVID-19 de la Institutul „Marius Nasta”

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a implementat un call center, la inițiativa Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, prin care rudele și aparținătorii pacienților COVID-19 internați pe secția ATI a unității medicale pot afla zilnic informații despre starea lor de sănătate.

Cei care vor să afle informații despre rudele lor internate pe secția ATI-COVID-19 din cadrul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pot apela apela numerele 031.9472 şi 031.433.5231, însă informațiile vor fi oferite doar persoanelor care au fost numite în prealabil de către pacienții în cauză la momentul internării.

A murit scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea volumului „Arta Conversației”

A murit scriitoarea Ileana Vulpescu, autoare a mai multor volume de proză, cel mai cunoscut fiind „Arta Converesației”. Prozatoarea avea 88 de ani și fusese căsătorită cu poetul și traducătorului Romulus Vulpescu, decedat în 2012.

Debutul său scriitoricesc a avut loc în revista „Familia” din iulie 1966, cu povestirea Scrisoare către un cunoscut. În 1976, romanul său Rămas-bun (Editura Cartea Românească – 2100 de exemplare) a fost distins cu premiul Asociației Scriitorilor din București.

Germania nu mai impune carantină la sosirea în țară, încercând să revitalizeze turismul

Autoritățile germane au transmis, miercuri, că persoanele care intră în țară nu mai au obligativitatea să stea în carantină între 5 și 10 zile, dacă sunt vaccinate, au avut Covid-19 sau prezintă un test negativ.

Noile reguli convenite de cabinetul cancelarului Angela Merkel sunt menite să redeschidă domeniul turismului și să primească turiști inclusiv din țări considerate a avea risc ridicat de transmitere a coronavirusului. Există, însă, și state pentru care se aplică în continuare măsuri restrictive.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...