8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Transnistria stă pe un butoi cu pulbere. Reacția MAE: „Este nevoie de o abordare prudentă”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Transnistria stă pe un butoi cu pulbere. Reacția MAE: „Este nevoie de o abordare prudentă”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Transnistria stă pe un butoi cu pulbere. Reacția MAE: „Este nevoie de o abordare prudentă” / Foto: Pixabay (ilustrativ)
Publicat: 27/04/2022, 07:59

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a reacționat, marți, prin intermediul unui comunicat după escaladarea tensiunilor în Transnistria. Astfel, MAE precizează că „a luat notă cu preocupare de cele câteva incidente înregistrate recent, în circumstanțe încă neclare, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Reacția MAE, despre situația din Transnistria

„În actualul context, este necesară abordarea cu reținere și prudență a situației, clarificarea neîntârziată a circumstanțelor acesteia, precum și evitarea angajării în orice eventuale provocări. Din această perspectivă, MAE exprimă sprijinul deplin pentru apelul la calm și responsabilitate al Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, precum și pentru eforturile autorităților de la Chișinău de a gestiona aceste evoluții în mod responsabil, transparent și echilibrat (…)”, se mai arată în comunicat.

Autospecială SMURD, lovită de tren. Un paramedic este grav rănit

Un echipaj SMURD care se deplasa, marți seara, către un caz la Ulmeni, la o pacientă în stop cardio-respirator, a fost lovit de tren la nivelul cu calea ferată.

Portretul lui Putin, realizat din 1.500 de fotografii ale atrocităților din Ucraina

Un fotograf din Belarus a încercat să creeze cea mai reală imagine a războiului din Ucraina. Fotograful a folosit 1.500 de imagini ale atrocităților comise de trupele ruse pentru a construi chipul liderului de la Kremlin Vladimir Putin.

Cum a scăpat un șofer de o pedeapsă mai aspră, în cazul unui accident mortal. Unde au greșit anchetatorii

Un şofer din județul Bihor, implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unei femei de 61 ani, a fost trimis în judecată doar pentru vătămare corporală din culpă, pentru că anchetatorii au produs o eroare.

Președintele Finlandei, spitalizat din cauza unor „simptome prelungite de Covid-19”

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, în vârstă e 73 de ani, a fost spitalizat din pricina unor ”simptome prelungite de COVID-19”, a transmis marţi instituția prezidențială, informează AFP.

Marius Tucă Show începe miercuri, 27 aprilie, de la ora 20.00, live pe gandul.ro cu o nouă ediție specială

Publicistul Ion Cristoiu face o analiză completă, complexă și pertinentă despre tot ce mișcă-n lumea asta. Războiul din Ucraina, o nouă ordine mondială, alegerea unor lideri vechi la vremuri noi, mirajul scenei politice de pe plaiurile noastre mioritice. Nimic nu scapă ochiului de jurnalist cu patalama a lui Ion Cristoiu.

Patru utilaje de asfaltare de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești au luat foc, între Balș și Pielești

Incendiu puternic pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești. Patru utilaje pentru finisarea asfaltului au ars ca niște torțe, marți seara. Focul a izbucnit pe un sector de drum care nu era deschis circulației, astfel că traficul nu a fost afectat.

Horoscopul zilei de 27 aprilie 2022. „Peștii” au un farmec aparte

Horoscopul zilei de 27 aprilie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase