8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Zelenski, despre Masacrul de la Bucha: „Acesta este un genocid”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Zelenski, despre Masacrul de la Bucha: „Acesta este un genocid”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa Foto: Facebook
Publicat: 04/04/2022, 08:39

Președintele Volodimir Zelenski calificat crimele comise de invadatorii ruși la Bucha drept un genocid și a spus că Rusia urmărește distrugerea și exterminarea poporului ucrainean pentru că acesta nu a vrut să se supună voinței Kremlinului, notează CNN. (Citiți mai departe…)

Forțele ucrainene au reluat controlul asupra orașului-fantomă Pripiat, de lângă centrala nucleară de la Cernobîl

Trupele ucrainene au preluat controlul asupra orașului fantomă Pripiat, aflat în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, după cum a anunțat, duminică, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează CNN. (Citiți mai departe…)

Militari ruși, uciși de civili în Ucraina. Localnicii le-au otrăvit mâncarea și băutura

Mai mulți soldați ruși ar fi murit sau ar fi ajuns în spital în stare gravă după ce au fost otrăviți de către civili ucraineni în regiunea Harkov. Informația a fost făcută publică pe Facebook de către Direcția Principală de Informații a Ucrainei. (Citiți mai departe…)

Blinken: Imaginile cu ucrainenii uciși la Bucha sunt ca un pumn în stomac

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, spune că imaginile ucrainenilor masacrați de armata rusă și lăsați pe străzi în orașul Bucha sunt ca un „pumn în stomac” și că cei responsabili de aceste odioase crime de război trebuie să fie trași la răspundere, relatează Reuters. (Citiți mai departe…)

Mamă şi fiică din Botoșani, înjunghiate mortal în propria locuință

Două femei, mamă şi fiică, au fost omorâte în locuința lor din comuna botoșăneană Cristineşti. Crima a avut loc în satul Poiana. Victimele sunt o femeie în vârstă de 82 de ani și fiica sa de 53 de ani. Acestea locuiau singure într-o casă dintr-o zonă retrasă a localităţii. (Citiți mai departe…)

Gheorghe Flutur: ”S-a înrăutățit viața oamenilor, s-au scumpit carburanții, mâncarea. Avem niște măsuri urgent de luat”

Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL până la congresul de săptămâna viitoare, a afirmat duminică, pentru Antena 3, că viața oamenilor s-a înrăutățit, prețurile au crescut, iar zilele viitoare vor cere o ședință a coaliției de guvernare. (Citiți mai departe…)

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 4 aprilie 2022. Leii pot încheia o relație fără viitor

Horoscopul zilei de 4 aprilie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Săptămâna începe sub auspiciile unei conjuncții între Saturn – Marte în zodia Vărsător. Context care aduce frustrări, dar și multă înțelepciune. S-ar putea să întâmpinăm limitări în acțiunile desfășurate, dar cu voință, răbdare și perseverență să le depășim. Acțiunile de acum pot scrie viitorul. (Citiți mai departe…)

Patriarhul Kiril al Moscovei: Rusia este o țară „iubitoare de pace”

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a ținut duminică o slujbă pentru soldații ruși, pe care i-a îndemnat să-și apere țara „așa cum numai rușii o pot face” și le-a spus că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului. (Citiți mai departe…)