Militari ruși, uciși de civili în Ucraina. Localnicii le-au otrăvit mâncarea și băutura

Militari ruși, uciși de civili în Ucraina. Localnicii le-au otrăvit mâncarea și băutura
Sursa foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 03/04/2022, 16:58

Mai mulți soldați ruși ar fi murit sau ar fi ajuns în spital în stare gravă după ce au fost otrăviți de către civili ucraineni în regiunea Harkov.

Informația a fost făcută publică pe Facebook de către Direcția Principală de Informații a Ucrainei, informează Adevărul.

Potrivit instituției, este vorba despre mai mulți militari din divizia a treia de pușcași. Totodată, în postare se precizează că doi militari au fost uciși și 28 se află în stare gravă la Terapie Intensivă.

Aceștia au consumat prăjituri otrăvite în orașul Izium. Alți aproximativ 500 de militari ruși au ajuns în spital după ce s-au intoxicat cu alcool contrafăcut.

Civilii din Ucraina se opun cu toate forțele forțelor ruse

Localitatea se află în regiunea Harkov, una dintre cele mai afectate de război. Regiunea este scena unor lupte sângeroase încă din prima zi a invaziei ruse, 24 februarie.

Presa internațională nu a putut confirma în mod independent informațiile prezentate de către instituția ucraineană, dar este deja cunoscut faptul că civilii ucraineni se opun prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție forțelor ruse.

De la începutul războiului, zeci de videoclipuri cu civili ucraineni care se opun rușilor au fost distribuite pe rețelele de socializare. Unii au protestat, iar alții chiar s-au pus în fața tancurilor rusești pentru a le împiedica să înainteze.

Trupele ruse au suferit pierderi majore de la începutul războiului. NATO a anunțat săptămâna trecută că între 7.000 şi 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în prima lună a invaziei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase