A doua zi de SAGA Festival: 30.000 de participanți, două decese după supradoză de droguri, 39 de persoane cu probleme medicale și 49 de dosare penale vizând substanțe interzise

Publicat: 05/06/2022, 16:01
Actualizat: 05/06/2022, 16:02

Bilanțul problemelor cu drogurile a continuat să crească în cea de-a doua zi de SAGA Festival, unde au participat peste 30.000 de persoane. Potrivit unor surse din Poliție, au fost deschise 52 de dosare penale, dintre care 49 vizează consumul sau traficul de droguri, 39 de persoane au avut probleme medicale, 5 fiind transportate la spital în urma consumului de substanțe interzise. Două dintre acestea și-au pierdut viața, potrivit surselor GÂNDUL.

În prima zi de festival, circa 35.000 de persoane au participat pe Arena Națională, potrivit unor estimări. Surse din poliție au declarat sâmbătă pentru GÂNDUL  că mai multe persoane au intrat în stop cardio – respirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog. Două dintre acestea  și-au pierdut viața, potrivit surselor citate.

Au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii. Prima seara de concerte s-a încheiat la 5 dimineața. De asemenea, au fost deschise 52 de dosare penale, dintre care 49 vizează consumul sau traficul de droguri, relatează g4media.ro, citând surse din poliție.

Drogurile au făcut două victime la SAGA Festival

Medicii au constatat sâmbătă noapte decesul unui al doilea tânăr dintre cei care au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Sfântul Pantelimon, în urma unei supradoze de droguri administrată la Festivalul SAGA, a au declarat pentru GÂNDUL surse medicale.

Este a doua victimă a drogurilor la Festivalul SAGA, după ce un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma consumului de stupefiante. Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță.

Potrivit surselor GÂNDUL, tânărul decedat avea la încheietura mâinii stângi mai multe urme de înțepătură, iar anchetatorii care au deschis dosar de moarte suspectă presupun că a murit în urma unei supradoze. Aceasta în condițiile în care pe corpul său nu s-au găsit urme de violență care să conducă la suspiciunea de omor.

În noaptea de vineri spre sâmbătă a Festivalului SAGA, de la Arena Națională unde au loc concertele, au fost ridicate circa 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, mai spun sursele GÂNDUL.

Sursa FOTO: Agenția Națională Antidrog

Reacția oficialilor festivalului: SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, se arată într-un comunicat transmis ulterior de organizatori.

Organizatorii mai susțin că au luat toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel.

„La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanța pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezența la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, se arată în comunicatul transmis către GÂNDUL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York