A murit Doru Stănculescu. Cântăreţul de muzică folk avea 71 de ani

A murit Doru Stănculescu. Cântăreţul de muzică folk avea 71 de ani
Publicat: 23/08/2021, 18:10
Actualizat: 23/08/2021, 18:24

Cântărețul Doru Stănculescu s-a stins din viață luni dimineaţă, la vârsta de 71 de ani.

Din primele informaţii, Doru Stănculescu a fost găsit fără suflare luni dimineața în casă.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a anunțat Eugen Avram, potrivit Antena 3.

Doru Stănculescu a fost un cântăreț și instrumentist de muzică folk. De profesie arhitect, a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga.

Nicu Alifantis transmite condoleanțe familiei

„A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani).
Dumnezeu să-l odihnească și să-i lumineze calea. Condoleanțe familiei”, a scris pe Facebook Nicu Alifantis.

Doru Stănculescu a murit la vârsta de 71 de ani

Doru Stănculescu (n. 25 iunie 1950, București) a fost un cântăreț și instrumentist român de muzică folk. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan).

Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. A fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia. A fost de profesie arhitect. Este fratele cântăreței Mihaela Mihai.