A MURIT George Robertson, actor în celebrul film „Academia de Poliție” / „În ciuda carierei sale, cel mai important obiectiv al său a fost să-i ajute pe alții”

A MURIT George Robertson, actor în celebrul film „Academia de Poliție” / „În ciuda carierei sale, cel mai important obiectiv al său a fost să-i ajute pe alții”
A murit George Robertson
Publicat: 05/02/2023, 14:57
Actualizat: 05/02/2023, 15:41

George R. Robertson, actorul care a interpretat rolul șefului Hurst în filmul franciză „Academia de Poliție”, a murit la vârsta de 89 de ani. 

Familia sa a confirmat trecerea în neființă a actorului și a precizat că acesta a murit la Sunnybrook Health Sciences Center.

Actorul canadian George R. Robertson, devenit celebru pentru rolul șefului Henry J. Hurst, prezent în cele șase episoade ale peliculei „Academia de Poliție”, a murit la vârsta de 89 de ani.

Familia a transmis că Robertson „lasă moștenire multe realizări”, multe dintre acestea putând fi atribuite carierei sale îndelungate în filme și televiziune, conform People.

A murit George Robertson / Sursa foto: People
A murit George Robertson / Sursa foto: People

A primit premiul Margaret Collier în 1993

Născut în Brampton, Ontario, pe 20 aprilie 1933, Robertson și-a început cariera de actor pe scena de teatru înainte de a primi roluri mici în mai multe seriale TV, inclusiv „The FBI”, „The Most Deadly Game” și „Cool Million”. Dar abia când a obținut un rol în „Academia de Poliție”, film din anii ’80, alături de vedetele Steve Guttenberg, Kim Cattrall și regretatul Bubba Smith, a devenit cu adevărat celebru. Filmul a avut un succes comercial uriaș și a dus la încă cinci producții între 1985 și 1989.

Apoi, Robertson a continuat să joace în mai multe filme și seriale TV precum „The Path to 9/11”, „The Pentagon Papers” și „Sundays at Tiffany’s”. Ultimele sale două roluri au fost în „Crossfire”, în 2016, și „Cradle to Grave”, în 2017.

Robertson a acumulat aproximativ 80 de roluri, de-a lungul carierei sale, și a primit premiul Margaret Collier în 1993 din partea Canadian Broadcast Corporation, potrivit familiei sale.

Atlet, înainte de a fi actor

În ciuda carierei sale îndelungate în film, familia sa a precizat că „cele mai importante obiective ale sale au fost atinse ajutându-i pe alții”. El s-a folosit de rolul din filmul „Academia de Poliție” pentru a vorbi tinerilor din liceele din Canada în calitate de ambasador UNICEF – fapt care i-a adus premiul Danny Kaye UNICEF Canada în 1990 pentru contribuția remarcabilă. De asemenea, a ajutat la strângerea de bani pentru un orfelinat din Chiang Mai, Thailanda, mergând pe jos 529 de kilometri (mai mult de 328 de mile).

Robertson fusese un atlet înainte de a deveni actor, participând atât la competiții de hochei, cât și de fotbal în timpul liceului, iar familia sa a spus că în ultimii săi ani, s-a orientat către un alt tip de artă: pictură și scris.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase