A murit veteranul de război Artemiu Șimonca

A murit veteranul de război Artemiu Șimonca
A murit veteranul de război Artemiu Șimonca / Foto: Fifor Mihai, Facebook
Publicat: 09/01/2021, 21:45
Actualizat: 09/01/2021, 21:53

Veteran supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, colonelul în rezervă Artemiu Șimonca, a încetat din viață sâmbătă, 9 ianuarie 2021.

Șimonca a fost ofițer al Armatei Române, dirijor al corului bisericii, profesor și director al Liceului Textil din Arad.

Artemiu Șimonca s-a născut la 19 iulie 1922 (98 de ani) și era văduv de aproape 40 de ani, dar nu s-a considerat niciodată un om singur.

„Azi, 9 ianuarie 2021, la vârsta de 98 de ani, a plecat la oastea din ceruri Colonel Veteran de război, profesor, Artemiu Șimonca din municipiul Arad, participant activ la bătăliile din cel de al doilea Război mondial. Sunt foarte bulversat de această veste, am fost foarte apropiat de dumnealui, ne sunam la telefon, mergeam în vizita acasă, m-am simțit întotdeauna fericit în prezența sa, îi ascultam poveștile, amintirile. Se mândrea tot timpul cu familia dânsului, numeroasă și frumoasă, în special cu strănepotul dânsului, Ștefan, violonist în orchestra lumii, care ne-a făcut cinstea de a-l putea auzi cântând la monumentul de la Păuliș”, scrie colonel (r) Sandu Crișan, președintele Filialei ANVR „Zărandul” Arad, relatează aradon.ro

„Un om în adevăratul sens al cuvântului”

„Eroul veteran de război, Artemiu Șimonca a fost un om în adevăratul sens al cuvântului, activ, prezent la multe activități organizate de administrația județului si a orașului Arad. Veteranii de război, atâția câți au mai rămas în viață, aduc un pios omagiu celui plecat dintre noi și transmit sincere condoleanțe familiei greu încercate. Rămas bun, eroul nostru!”,a mai scris acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase