FOTO | A treia zi la Cannes. ”Stillwater” în stilul lui Matt Damon, apariție la superlativ pe covorul roșu. Fotografii impresionante, marca regizorului Cristian Radu Nema

FOTO | A treia zi la Cannes. ”Stillwater” în stilul lui Matt Damon, apariție la superlativ pe covorul roșu. Fotografii impresionante, marca regizorului Cristian Radu Nema
A treia zi la Cannes. ”Stillwater” în stilul lui Matt Damon
Publicat: 09/07/2021, 17:24
Actualizat: 09/07/2021, 17:26

Efervescența artei cinematografice, așteptată cu entuziasm după perioada de restricții majore impuse de pandemia de coronavirus, continuă să încânte publicul prezent la Festivalul de Film de la Cannes.

Regizorul Cristian Radu Nema, unicul fotograf român acreditat la Cannes, transmite impresiile sale pentru GÂNDUL.RO, după cea de-a treia zi a festivalului.

”Cu toate că subiectele care aflate în prim plan – de o bună perioadă de timp, în presa mondială – sunt prezente și aici, totuși au fost umbrite. Mă refer la accentele care se pun pe tot ce înseamnă eco-friendly, pe tema rasismului și a persoanelor de culoare sau pe tema prezențelor feminine în juriu, în filmele selectate etc.

Oricât de puternice ar fi aceste subiecte – importante, firesc -, ele nu au reușit să se impună în fața superlativelor de-aici. Efervescența, candoarea și farmecul care plutesc la fiecare privire, în orice direcție și în orice gest sunt mai presus. Prezența de astăzi la ședința foto a lui Charlotte Gainsbourg alături de mama sa, Jane Birkin a contat mai mult decât orice polemică. Momentul în care Matt Damon a pășit pe covorul roșu, alături de întreaga echipă a filmului, pentru a prezenta Stillwater, cel mai recent film în care joacă, a făcut ca atenția să se îndrepte, unanim, către aceștia”, spune regizorul Cristian Radu Nema.

Matt Damon si Camille Cottin | FOTO – regizorul Cristian Radu Nema

”Arta cinematografului nu va fi învinsă niciodată, de niciun curent”

Regizorul Cristian Radu Nema punctează și asupra faptului că cinematograful clasic va continua să țină prima pagină, în pofida unor transformări constante, mai ales după pandemie, și în pofida impactului și a ”forței” pe care o are, spre exemplu, Netflix.

Însă Festivalul de la Cannes este dovada incontestabilă că arta cinematografului clasic nu poate fi învinsă de vreun alt curent.

”Inclusiv subiectele de la conferințele de presa care aduc în discuție, spre exemplu, impactul și forța pe care Netflix o are tot mai mult în ultima perioada, mai ales după pandemie, în detrimentul cinematografului clasic nu pot reprezenta prima pagina. Festivalul de Film de la Cannes demonstrează si va susține pentru totdeauna, în fiecare an și în fiecare zi de desfășurare, ca arta cinematografului nu va fi învinsă niciodată, de niciun curent”, a mai declarat regizorul Cristian Radu Nema.

Festivalul de la Cannes | Foto - regizorul Cristian Radu Nema
Festivalul de la Cannes | Foto – regizorul Cristian Radu Nema

Sursa foto – Regizorul Cristian Radu Nema, exclusiv pentru GÂNDUL.RO

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase