UPDATE – Accident pe o șosea din Bistrița-Năsăud între o cisternă și un autocar, în care au fost implicate 15 persoane. Unul dintre pasageri a murit (FOTO-VIDEO)

Publicat: 18/11/2021, 18:48
Actualizat: 18/11/2021, 18:56

Un grav accident rutier a avut loc, joi seară, pe o șosea din județul Bistrița-Năsăud, unde un autocar a lovit o autocisternă pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Accidentul, în care au fost implicate 15 persoane, între care două în stare gravă, s-a produs în localitatea Lechința, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție, care a fost ridicat în jurul orei 17.30.

UPDATE – Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul unui bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani, aflat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul din echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să declare decesul la locul accidentului.

A doua victimă în stare gravă a fost stabilizată, dar are mai multe leziuni și traumatisme, în urma accidentului. Aceasta urmează sa fie transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) SMURD Bistrița.

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical la locul accidentului. Din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital și li s-a pus la dispoziție un alt mijloc de transport pentru a continua deplasarea.

Știrea inițială – Având în vedere numărul persoanelor implicate, la fața locului au fost trimise numeroase echipe de intervenție. Primele informații arătau că cel puțin două persoane sunt încarcerate și se află în stare gravă.

Unul dintre ocupanți se află în stop cardio respirator, fiind resuscitat, iar altul a suferit traumatisme craniene. Celelalte persoane se afla în evaluare medicală la fata locului, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița, care precizează că nu se află și copii printre victime.

Pompierii au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere, o unitate de descarcerare, două ambulanțe SMURD, două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița și o unitate de terapie intensivă mobilă. Traficul auto în zonă este blocat.

FOTO & VIDEO: ISU Bistrița


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase