Accidente pe Autostrada Soarelui. ISU Dobrogea: Planul Roșu de intervenție se dezactivează. Traficul rutier a fost reluat pe o bandă | 16 persoane transportate la spital, dintre care 5 copii – FOTO&VIDEO

Publicat: 16/07/2021, 09:28
Actualizat: 16/07/2021, 12:45

17 persoane au fost accidentate în urma evenimentelor rutiere din această dimineață, de pe A2. Printre acestea se află și cinci copii, anunță ISU Dobrogea. Peste 40 autoturisme au fost implicate, vineri dimineață, într-o serie de accidente în lanț, pe Autostrada A2, pe sensul dinspre București către Constanța, între km 182 și km 184. Echipe de intervenție ale ISU din patru județe intervin pe Autostrada A2, începând cu km 182 până la km 184. La nivelul judeţului Constanţa au fost activate Planul Roşu de intervenţie, dar şi Planul Alb, care se referă la organizarea activităţii în cadrul spitalului în cazul unei situaţii cu multiple victime.

Update – Începând cu ora 12.00, toate echipajele se retrag la bază.

Update – IGSU: 16 persoane au fost transportate la spital (11 adulti și 5 copii), iar alte 12 persoane (10 adulți si 2 copii) asistate la fata locului, care refuză transportul la spital.

La fața locului mai rămân 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple si 2 echipaje de stingere de la ISU CT. Celelalte echipaje se retrag la subunitățile de care aparțin.

Update – Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a anunțat că începând cu ora 10:30 se dezactivează Planul Roșu de intervenție. Acesta a fost activat în această dimineață, la fața locului ajungând peste 30 de ambulanțe.

Update – Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier s-a reluat pe a doua bandă pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București-Constanța.

S-au format coloane în mișcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Fetești) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) și 175 (loc. Peștera) – 182 (mun. Medgidia).

Update – IGSU: 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 5 copii si 11 adulti, iar alte 8 persoane (adulți) au fost asistate medical la fața locului. Nu există nici un deces.

Update – Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, loc. Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomerația produsă pe autostrada A2 București-Constanța, polițiștii le recomandă șoferilor și ruta alternativa București – DN3 – Constanța.

Update -Potrivit bilanțului realizat de ISU Constanța, în evenimentele rutiere produse pe Autostrada București – Constanța au fost implicate 55 de mașini și 155 de persoane.

Update – Potrivit ISU numărul victimelor este: 3 copii și 3 adulți au fost preluați de SMURD, 2 copii și 3 adulți au fost reluați de ambulanțele SAJ, 1 bărbat și 2 copii au fost transportați la CPU Medgidia, 5 adulți au fost asistați la fața locului, iar alte 2 persoane sunt asistate dar refuză transportul.

Update – Seful ISU Dobrogea, declarații: „Au fost evaluate 140-150 de persoane. Asta nu înseamnă că toate au necesitat îngrijiri medicale. Peste 14 persoane au fost transportate la spitale, printre care și copii. Imediat colegii vor muta toate autoturismele implicate pe banda de urgență, poliția dacă va finaliza ancheta se va putea fluidiza traficul în zonă. Planul alb înseamnă capacitatea de primire a victimelor de către unitățile spitalicești. Planul roșu este în continuare declanșat. Este un eveniment cu implicații majore. Pe o lungime de peste 2 km au intrat în carambol câteva zeci de autoturisme”, potrivit G4media.

Update – Un nou bilanț transmis de ISU: 52 de mașini implicate în cele 4 zone de carambol, cu 146 de pasageri. 17 victime ale accidentelor, unele duse la spital, nici un deces.

Update – Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:

  •  km. 181, la limita dintre loc. Peştera şi Medgidia, pe sensul către Constanţa, eveniment în care au fost implicate 2 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, 4 persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale;
  • km. 181+500 de metri, sensul către Constanţa,  s-a produs un accident în care au fost implicate 5 autovehicule. Din primele date, 2 persoane au fost rănite;
  • km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanţa,  a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de faţă, la acest eveniment au fost rănite uşor 2 persoane (doi minori în vârstă de 6, respectiv 9 ani).

Conform lui Raed Arafat, peste 40 de maşini sunt implicate în carambolul de pe A2. La faţa locului va ajunge şi un elicopter SMURD care acum poate ateriza deoarece s-a ridicat ceaţa. Echipajele SMURD care intervin sunt dislocate din Constanţa, Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa.

Primul accident s-a produs la km 181, pe sensul de mers București – Constanța. Au fost trei autoturisme implicate și sunt  5 victime.

La doi kilometri depărtare (km 183) s-a produs carambolul în care au fost implicate aproximativ 20 de autoturisme. Accidentul în lanţ, produs pe sensul către litoral al autostrăzii A2, la km 183, în zona localităţii Medgidia. Conform reprezentanţilor Centrului Infotrafic din IGPR, traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanţa, formându-se coloane de autoturisme. Accidentul de aici a avut drept cauză ceața și vizibilitatea scăzută. În urma acestui eveniment rutier nu s-a înregistrat nicio victimă.

A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Până la acest moment, pentru gestionarea situației, au fost alocate următoarele echipaje:

  • ISU CT: 3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ
  • ISU BIF: 1 Punct medical avansat, 1 descarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple
  • ISU CL: 1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple
  • ISU IL: 1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat în urmă cu puțin timp că trimite în sprijin de la Bucureşti zece ambulanţe tip B, două ambulanţe tip C, un spital mobil, un echipaj de descarcerare grea, un ATPVM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron