ACHITĂRI pentru toţi inculpaţii din dosarul fostului poliţist Dan Hosu, decedat, soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu

ACHITĂRI pentru toţi inculpaţii din dosarul fostului poliţist Dan Hosu, decedat, soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 26/05/2023, 18:55

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat definitiv, vineri, în dosarul în care fostul poliţist Dan Hosu, decedat, soţ al fostului procuror şef al DIICOT Georgiana Hosu fusese trimis în judecată. Conform sentinţei definitive publicate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii au dispus achitarea tuturor inculpaţilor.

Unul dintre membrii completului de judecată a formulat opinie separată în ceea ce priveşte pe doi dintre inculpaţi, între care şi Dan Hosu, constatând încetarea procesului penal faţă de fostul poliţist ca urmare a decesului şi faţă de un alt inculpat, Marian Cătălin Cataramă, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale.

„Achită pe inculpatul Hosu Dan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000. În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.proc.pen achită pe inculpatul Hosu Dan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Constată că inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 de ore, în perioada 26 septembrie 2016 – 27 septembrie 2016. În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.proc.pen. achită pe inculpatul Cataramă Cătălin Marian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. în referire la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000”, este decizia Curţii de apel Bucureşti, pronunţată vineri.

CAB a menţinut, prin sentinţa de vineri, decizia din septembrie 2020 a Tribunalului Bucureşti

Fostul poliţist Dan Hosu a fost achitat şi în ceea ce priveşte acuzţiile conform cărora ar fi comis infracţiunile de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, instanţa de apel constatând că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

De asemenea, inculpatul Cataramă Cătălin Marian, deferit justiţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite a fost achitat, faptele nefiind prevăzute de legea penală, conform Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorii Curţii de apel Bucureşti au menţinut, prin sentinţa de vineri, decizia din septembrie 2020 a Tribunalului Bucureşti prin care Angela Toncescu, fost membru în CA al Carpatica Asig, a fost achitată pentru acuzaţia de cumpărare de influenţă în formă continuată. Şi Ion Sorin Tatu, administrator al unei societăţi comerciale, acuzat de trafic de influenţă în acelaşi dosar, a fost achitat definitiv.

Soluţia instanţei prevede totodată că cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării cauzei în primă instanţă şi în apel în privinţa tuturor părţilor rămân în sarcina statului.

În 3 februarie anul acesta Dan Hosu a murit, la nici o lună după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, în cadrul unui interviu la un post de radio, că Dan Hosu a fost achitat de către instanţa de apel, deşi aceasta nu se pronunţase. Afirmaţia a fost urmată un val de critici la adresa ministrului, el explicând că avea informaţia „din surse neoficiale” şi nu a verificat-o.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Scenariu sumbru pentru Rusia. Ţara ar putea să fie devorată de vecinii săi / Toată...
O femeie, criticată intens pentru rochia cu care s-a îmbrăcat la nunta fiicei ei 😲
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, FLORIN BUSUIOC! Anunțul trist despre iubitul prezentator român
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....