Actorii Sean Penn si Ben Stiller, trecuți pe „lista neagră” a Moscovei. Ce acuzații le aduce Kremlinul

Actorii Sean Penn si Ben Stiller, trecuți pe „lista neagră” a Moscovei. Ce acuzații le aduce Kremlinul
Sursă foto: captură video
Publicat: 05/09/2022, 19:39

Federația Rusă i-a sancționat pe cunoscuții actori Ben Stiller și Sean Penn, după ce vedetele de la Hollywood au transmis critici publice la adresa războiului purtat de Moscova în Ucraina.

Ministerul de Externe i-a inclus pe actorii Ben Stiller și Sean Penn pe o nouă listă de 25 de cetățeni americani, majoritatea politicieni, oficiali comerciali și directori industriali, pentru criticile lor la adresa războiului purtat în Ucraina. Acestora li s-a interzis să intre în Rusia, potrivit politico.eu.

„Acțiunile ostile ale autorităților americane, care continua sa urmeze un curs rusofob, distrugând legăturile bilaterale si escaladând confruntarea dintre Rusia si Statele Unite, vor continua sa fie respinse cu hotărâre”, se arata in comunicatul Ministerului rus de Externe.

Stiller și Penn au fost susținători ai Ucrainei și s-au întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

În cadrul unei întâlniri televizate la Kiev în iunie, Stiller, starul din „Zoolander” și „Meet the Parents”, i-a spus lui Zelenski: „Sunteți eroul meu”.

Penn, de două ori câștigător al premiului Oscar, se afla în Ucraina pentru a înregistra un documentar atunci când Rusia a invadat țara și a fost nevoit să fugă pe jos, alăturându-se milioanelor de refugiați ucraineni care au trecut în Polonia.

El s-a întors în iunie pentru a se întâlni cu liderul ucrainean și a vizitat, de asemenea, Bucha și Irpin, locurile din apropierea Kievului în care ar fi fost comise atrocități împotriva civililor de către forțele rusești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase