Actorul Dan Puric şi-a închis contul de Facebook, după un gest al urmăritorilor săi: Am zis „marş, afară!” şi s-a terminat cu asta!

Actorul Dan Puric şi-a închis contul de Facebook, după un gest al urmăritorilor săi: Am zis „marş, afară! şi s-a terminat cu asta!
Dan Puric, actor, regizor și scriitor (FOTO: Antena 3)
Publicat: 13/02/2021, 16:14
Actualizat: 13/02/2021, 16:34

Dan Puric şi-a desfiinţat contul de Facebook, dezamăgit de prietenii săi virtuali care nu au răspuns solicitărilor lui, la un moment dat, a mărturisit actorul, la Antena 3.

Totul s-a întâmplat după ce artistul a cerut ajutorul prietenilor săi pentru o donaţie, în urma unui incendiu la o biserică, după cum a povestit el.

Eu nu am Facebook. L-am desfiinţat în clipa în care a luat foc bucătăria de la Valea Plopului la părintele Tănase şi au rămas copii orfani. Aveam vreo 90.000 de următoritori acolo şi am zis să pună fiecare câte un euro. Şi au pus trei oameni. Am zis «marş, afară!» şi s-a terminat cu asta, cu solidaritatea. Ei sunt prieteni pe Like-uri, nu mai ştiu ce înseamnă prietenia adevărată”, a spus Dan Puric, sâmbătă, la emisiunea De-a viaţa ascunselea, de la Antena 3.

Câți bani i-a cerut Dan Puric lui Gigi Becali: „I-am dat un telefon: Băi Gigi, te rog din suflet”

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a vorbit despre relația de prietenie pe care o are cu omul de afaceri Gigi Becali.

Dan Puric a dezvăluit, în februrie 2020, cum l-a cunoscut pe Gigi Becali, ce favouri i-a cerut patronului FCSB și de ce a mers să-l viziteze pe acesta la pușcărie.

Gigi este admirabil! Așa cum este el. M-am certat cu el pentru că este expansiv și incontrolabil. Are un suflet de aur omul ăsta. Ultima dată am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. „Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem”. Și mi-a dat 11.000 de euro, deși avea averea sechestrată și îl urmăresc haimanelele astea. El a făcut mănăstiri. Numai eu știu câte pensionare a ajutat!”, a declarat Dan Puric, în urmă cu un an, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” realizată de Ovidiu Ioanițoaia la GSP.ro.

Dan Puric critică autoritățile din România: „În spatele virusului, se lucrează cu consecvență la distrugerea esenței omului”

Tot anul trecut, Dan Puric critica modul în care autoritățile române au ales să se raporteze la cele doua mari pelerinaje, în contextul pandemiei de COVID-19. „În spatele virusului, se lucrează cu consecvență la distrugerea esenței omului”, a declarat Dan Puric, vineri, la Antena 3.

Un om care crede în Dumnezeu nu este o victimă, el poate să fie un martir, el poate să fie un creștin adevărat și un om cu ceea ce se numește spiritul de discernământ. Știți că cel care a identificat adevărul cu libertatea a fost Iisus. În clipa în care ești în adevăr ești un om liber.Și atunci această libertate, acest adevăr îți dă posibilitatea să vezi natura răului care vine peste tine. Suntem acum într-un dublu atac după cortina aceasta, sigur, gravă din punct de vedere epidemiologic a virusului. Mult mai grav este virusul ideologic. În ceața aceasta și în teama aceasta legitimă a omului, văd că este un fel de consecvență de a distruge umanitatea în sensul ei, în esența ei”, spunea, atunci, actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult