Actorul Radu Gheorghe, mesaj EMOȚIONANT după ce a vizitat-o pe fosta sa profesoară de actorie, regizoarea Sanda Manu, la un azil privat: „Am încremenit! Inima mea s-a frânt și mi-am înghițit lacrimile!”

Actorul Radu Gheorghe, mesaj EMOȚIONANT după ce a vizitat-o pe fosta sa profesoară de actorie, regizoarea Sanda Manu, la un azil privat: „Am încremenit! Inima mea s-a frânt și mi-am înghițit lacrimile!”
Foto: Facebook Radu Gheorghe
Publicat: 07/03/2023, 22:10
Actualizat: 07/03/2023, 22:10

Actorul Radu Gheorghe și-a anunțat colegii actori că a vizitat-o pe marea regizoare Sanda Manu, fosta lui profesoară de actorie, într-un azil de bătrâni, un centru privat din Snagov. El a lansat un apel către toți cei care i-au fost elevi regizoarei care a format generații de actori, cu profesionalism și dăruire, să o viziteze: „Are nevoie de dragostea noastră! De prezența noastră! De recunoștința noastră!”

Radu Gheorghe a absolvit IATC în anul 1975, la clasa profesoarei Sanda Manu, fiind coleg de generație cu Vlad Rădescu, Horațiu Mălăele, Dan Condurache, Maria Ploae.

“ATENȚIE!!! Dragi colegi, din toate generațiile de studenți ai clasei de actorie a profesoarei SANDA MANU, unde sunteți??? (…) A țipat când a realizat cine sunt și-a deschis larg brațele și a început să plângă! Mi-a luat mâinile, mi le-a strâns cu putere (atât cât putea) și a început să mi le sărute! Am încremenit! Inima mea s-a frânt și mi-am înghițit lacrimile!

M-a rugat să o scot din salon la o plimbare! Zis și făcut! Cer ajutorul infirmierelor, care mă roagă să ies puțin din salon, pentru a o pregăti pe Dna Sanda Manu de…voiaj! (…)

VIZITAȚI-O! Are nevoie de dragostea noastră! De prezența noastră! De recunoștința noastră! Nu-mi spuneți că nu puteți! Dacă mai aveți suflet, ACȚIONAȚI! La câte generații de actori a scos Dna noastră profesoară Sanda Manu, nu ar trebui să ducă lipsă de vizitatori întreg anul! ACUM, până nu-i prea târziu! Nu pregetați să sunați la Centrul VITALITAS sau să intrați pe site-ul lui și să obțineți toate datele de care aveți nevoie pentru contact și programare! Vă mulțumesc!”, este apelul  lansat pe Facebook, de actorul Radu Gheorghe.

„Nu am dorit să tulbur și nici să acuz pe cineva”

Ulterior, el a șters această postare lungă, scrisă la cald, și a revenit într-o notă mai optimistă. La puțin timp după postarea emoționantă despre Sanda Manu, Radu Gheorghe a revenit pe Facebook cu detalii primite din partea fiicei Sandei Manu, artistul plastic Irina Tapalagă. La centrul respectiv, Sanda Manu are parte de toată atenția și îngrijirea de care are nevoie, din partea personalului specializat, iar vizitele se realizează după un program bine stabilit.

„ATENȚIE !!! Dragi prieteni și colegi, revin cu precizări absolut necesare, referitoare la postarea mea despre profesoara noastră Dna Sanda Manu! La sugestia fiicei ei, dna Irina Tapalagă, trebuie să vă fac cunoscut faptul că la Centrul VITALITAS, unde este internată, dna Sanda Manu beneficiază de toată atenția și medicația de care are nevoie! De asemenea, starea dumneaei de sănătate limitează posibilitatea de a fi vizitată oricând și de oricine! Eu însumi, înainte de a o vedea, m-am consultat cu personalul centrului, pentru a hotărî dacă și când e posibil să o vizitez!

Vă rog, nu-mi luați în nume de rău primul impuls, de a povesti întâlnirea emoționantă cu cea care mi-a călăuzit pașii către meseria pe care, cu mândrie, încă o mai practic! Nu am dorit să tulbur și nici să acuz pe cineva și nici într-un caz să-mi fac vreun titlu de onoare, cum că aș fi mai bun decât alții! Vă rog, luați lucrurile așa cum sunt! Bătrânețea e grea și sunt convins că noi, toți ceilalți, putem ameliora tristețea și singurătatea celor ajunși în neputință, prin dragoste și neuitare!”, este noul mesaj al actorului.

Celebra regizoare Sanda Manu provine dintr-o familie de artiști

Sanda Manu (Alexandra-Ioana Manu) s-a născut la 6 august 1933 și este o regizoare română de teatru, dar și o îndrăgită profesoară de Arta actorului și Regie. Provine dintr-o familie de artiști, tatăl ei a fost cunoscutul actor Ion Manu. A fost căsătorită cu actorul român Ștefan Tapalagă, fratele cunoscutei actrițe Rodica Tapalagă. Este mama artistului plastic Irina Tapalagă, prima soție a actorului Claudiu Bleonț.

Sanda Manu a absolvit IATC, secția Regie, apoi a lucrat că regizor de teatru și profesor la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie, fiind mentor pentru multe generații de actori și regizori români. A mai predat la Facultatea de Teatru a Universității Spiru Haret, unde și-a încheiat activitatea pedagogică.

De-a lungul carierei sale de regizor, Sanda Manu a regizat peste 100 de spectacole pe scenele teatrelor din România, dar și în teatre din Germania și SUA, efectuând turnee în străinătate, la Belgrad, Varșovia, Moscova, Riga și Berlin. În 1972 a fost într-o călătorie de studii, ca visiting teacher, în Cuba.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice