Actorul Robert LuPone din „The Sopranos” a murit la 76 de ani

Actorul Robert LuPone din „The Sopranos” a murit la 76 de ani
Sursa FOTO: Captură Youtube
Publicat: 29/08/2022, 19:35

Actorul din Clanul Soprano și legenda Broadway-ului Robert „Bob” LuPone a murit. În vârstă de 76 de ani, actorul a avut o carieră îndelungată și ca regizor artistic, a lucrat deopotrivă pe scenă, în film și în televiziune.

Născut în Brooklyn, LuPone a terminat Școala Julliard în 1968 cu o diplomă în dans. În același ani și-a făcut debutul pe Broadway, în musicalul „Noel Coward’s Sweet Potato”, conform The Sun.

Actorul a apărut în numeroase show-uri pe Broadway de-a lungul carierei sale, inclusiv în „A Chorus Line”, pentru care a primit o nominalizare la Tony Award. Iar în televiziune, LuPone a apărut în „Guiding Light” și „All My Children”.

În „The Sporanos”, actorul a jucat rolul unui medic și al vecinului lui Tony Soprano, Dr. Bruce „Cooze” Cusamano. De asemenea, l-a jucat pe Len Schneider, vecinul Samanthei Jones, în Sex and the City.

Actorul nominalizat la Premiile Tony a decedat în urma unei lupte de 3 ani cu cancerul pancreatic, potrivit reprezentantului său citat de The Sun.

Teatrul MCC – Manhattan Class Company, un spațiu off-Broadway pe care Bob l-a fondat în anii 1980, a transmis condoleanțe, spunând că actorul „a trăit fără teamă și cu o mare curiozitate, cu mult umor, cu o pasiune nemărginită pentru conectare și cu multă inimă. Bob LuPone a fost o forță, un avocat, complex în cele mai bogate moduri, debordând de un entuziasm tineresc și profund înțelept când privea în sufletele noastre.

A fost cel mai bun prieten al nostru. Este greu de crezut că nu ne vom mai așeza niciodată la masă cu el și nu vom mai spune Hai să vorbim.Ne va lipsi profund și mereu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase