Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani. „S-a lăsat azi, definitiv, cortina”

Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani. „S-a lăsat azi, definitiv, cortina”
Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani. „S-a lăsat azi, definitiv, cortina”
Publicat: 16/03/2021, 11:07

Doliu în lumea teatrului! Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

Înainte să facă parte din Trupa Marionete din Arad, actrița Loredana Alexandrescu a interpretat sute de roluri pentru teatrele din Giurgiu, Reșița și Ploiești, scrie bzi.ro.

Loredana Alexandrescu, născută la 16 februarie 1953, la Reșița a urmat cursurile Secției de Artă teatrală și cinematografică a Universității Ecologice din Capitală.

Echipa Trupei de Marionete din Arad a deplâns dispariția colegei de scenă.

„A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele”

,,S-a lăsat azi, definitiv, cortina peste viața unui om bun, generos, cu suflet cald și plin de compasiune. A unui om care a iubit teatrul și copiii. A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele. Rămas bun, Loredana Alexandrescu! Nu te vom uita niciodată! La fel cum nu vom uita zecile de povești cărora le-ai dat viață în aproape trei decenii de teatru.

Drum lin, colegă dragă!”, transmite Echipa Trupei Marionete.

Colegii artiști au transmis zeci de mesaje de condoleanțe după moartea actriței.

„Lore, încă nu îmi vine să cred că ai pierdut lupta cu viață! Nu îmi vine să cred că tu nu vei mai fi acolo, pe scena atunci când voi merge cu Andrada la Teatru de Păpuși,fară tine scena e pustie,tu ai fost cea care ne-ai adus pentru prima dată acolo,tu ai fost cea care ne-a insuflat dragul de Teatru de Păpuși și îți mulțumesc din suflet pentru asta. Aș fi vrut să fii de fiecare dată acolo când noi venim, dar din păcate Dumnezeu a avut alte planuri cu tine, El nu ia în Cer decât oamenii buni,oamenii calzi și veseli,așa cum ai fost tu mereu.

Să mânuiești păpușile în Rai și să ai grijă de noi de acolo de Sus, să ne veghezi și să fii alături se noi.Nu te vom uita niciodată!”, a scris o colegă a actriței.

„Drum în lumină Lore”

„Lore… Da, era frumoasă, caldă, calmă, răbdătoare, nu avea neliniștea primei tinereți, dar avea aerul unei femei trecută prin neliniști și care supraviețuia elegant… Trecerea în neființă n-a făcut-o în liniște ci cu luptă pentru fiecare zi, își dorea să mai trăiască o zi, o lună, un an… Dar cred că acolo își va regăsi candoarea și pacea, erau în ea, dintotdeauna. Drum în lumină, Lore”, este un alt mesaj emoționant postat după dispariția actriței.

Actrița Loredana Alexandrescu, carieră de cursă lungă

Loredana Alexandrescu a debutat la Teatrul „Ion Vasilescu” din Giurgiu și a activat ulterior la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești și la Teatrul de Stat din Reșița.

Din 1998 numele ei a fost strâns legat de scena artistică din Arad.

La începutul lunii martie lumea artistică era zdruncinată de o altă veste tristă: actorul Ciprian Nemeșiu s-a sinucis.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase