Acuzată că se droga, lua mită și era „CONSIGLIERE” pentru traficanți, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne după gratii

Acuzată că se droga, lua mită și era „CONSIGLIERE” pentru traficanți, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne după gratii
Publicat: 04/01/2024, 16:31
Actualizat: 04/01/2024, 16:32

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a primit, joi, o veste proastă din partea magistraților de la Curtea de Apel București, în aceeași situație aflându-se și „Tonici” – Mihai Pînzari -, interlopul suspectat că o „alimenta” pe judecătoare cu mașini, bijuterii și bani, pe lângă excursii și asigurarea protecției, dar și Ciprian Cotoară, acuzat de traffic de influență.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost acuzată că devenise, de-a lungul timpului, un „membru al rețelei infracționale” – alte detalii AICI – și că, pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea cu „generozitate” prietenilor interlopi, transmitea acestora și când trebuie să-și schimbe telefoanele, tocmai pentru a nu fi interceptați.

Judecătoarea a fost reţinută, pe 12 octombrie, de Parchetul General şi arestată preventiv pentru săvârşirea mai multor infracțiuni:

  • folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

„Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile a arestului preventiv”

Joi, 4 ianuarie 2024, magistrații Curții de Apel București au admis cererea de prelungire a arestului preventiv pentru Ana Maria Chirilă, Mihai Pînzari și Ciprian Cotoară, cei trei urmând a rămâne după gratii încă 30 de zile, între 10 ianuarie și 8 februarie 2024.

Decizia de astăzi nu este, însă, definitive, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Tip soluție: Admis fond. Soluția pe scurt: În baza art.236 alin.1 ți 2 rap. la art.234 alin.1 C.p.p., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția de Urmărire Penală şi dispune:

  1. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 şi până la data de 08.02.2024 a măsurii arestării preventive a inculpatului PÎNZARI MIHAI (date), arestat preventiv în baza MAP nr.26/UP din data de 12.10.2023 emis de Curtea de Apel Bucurețti – Secția Penală, pentru săvârțirea infracțiunii de dare de mită, prev. de art.290 alin.1 C.p., rap. la art.6 din Legea nr.78/2000.
  2. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 şi până la data de 08.02.2024 a măsurii arestării preventive a inculpatei CHIRILĂ ANA MARIA – judecător în cadrul Tribunalului Suceava (date), arestată preventiv în baza MAP nr.25/UP din data de 12.10.2023 emis de Curtea de Apel Bucurețti – Secția Penală, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I ți teza a II-a din Legea nr.78/2000, favorizarea infractorului, prev. de art.269 C.p., folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I ți teza a II-a din Legea nr.78/2000, favorizarea infractorului, prev. de art.269 alin.1 C.p. şi luare de mită, prev. de art.289 alin.1 C.p., rap. la art.7 din Legea nr.78/2000, toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p.
  3. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 şi până la data de 08.02.2024, a măsurii arestării preventive a inculpatului COTOARĂ CIPRIAN (date), arestat preventiv în baza MAP nr.27/UP din data de 17.10.2023 emis de Curtea de Apel Bucurețti – Secția Penală, pentru săvârțirea infracțiunii de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului Pînzari Mihai de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 04.01.2024, ora 14:00”, au decis magistrații de la Curtea de Apel București.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă se droga în propria casă, alături de interlopii pe care îi proteja

Potrivit instanței de judecată, ”la data de 12 iulie 2023, luând cunoștință de informații nepublice privind măsurile de supraveghere tehnică solicitate de organele de urmărire penală cu privire la inculpatul Pînzari Mihai, zis Tonici, măsuri încuviințate de Tribunalul Suceava, a încredințat acestuia informațiile nepublice facilitându-i acestuia luarea unor măsuri care să îi permită sustragerea de la răspundere penală pentru activitățile infracționale în care este implicat”.

”Așa cum rezultă și din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice inculpatul Pînzari Mihai a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a utilizat alte aparate, în mod similar procedând și alte persoane”.

În urma anchetei desfășurate s-a stabilit că judecătoarea Ana Maria Chirilă avea o relație amoroasă cu unul dintre interlopii pe care îi proteja, traficant de droguri implicat în mai multe infracțiuni grave.

Magistratul primea bani, excursii, bijuterii și dreptul de a utiliza tot felul de mașini de lux de la prietenii săi, alături de care se și droga cu cocaină, chiar în casa ei. (informații detaliate AICI)

Judecătoarea din Suceava a dat de înțeles că poate influența deciziile altor magistrați

Procurorii o mai acuză pe judecătoarea Ana Maria Chirilă de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit sau a acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

De asemenea, judecătoarea din Suceava este acuzată de trafic de influenţă.

„Fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre un denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat denunţătorului convingerea că acea persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, Ana Maria Chirilă a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro”, au stabilit anchetatorii. (mai multe informații AICI)


Citește și:

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în arest / Decizia ICCJ

Noi date din ancheta judecătoarei din Suceava: Priza COCAINĂ și se iubea cu un traficant de droguri / Are trei copii minori dintr-o relație anterioară

Un nou judecător CCR explică retragerea apelurilor controversate: Am avut discuții cu DNA, nu a formulat obiecțiuni

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că...
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unii angajați au început să-și ia concediu fără să le mai spună șefilor
×