Acuzată că se droga, lua mită și era „CONSIGLIERE” pentru traficanți, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne după gratii

Acuzată că se droga, lua mită și era „CONSIGLIERE” pentru traficanți, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne după gratii
Publicat: 04/01/2024, 16:31
Actualizat: 04/01/2024, 16:32

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a primit, joi, o veste proastă din partea magistraților de la Curtea de Apel București, în aceeași situație aflându-se și „Tonici” – Mihai Pînzari -, interlopul suspectat că o „alimenta” pe judecătoare cu mașini, bijuterii și bani, pe lângă excursii și asigurarea protecției, dar și Ciprian Cotoară, acuzat de traffic de influență.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost acuzată că devenise, de-a lungul timpului, un „membru al rețelei infracționale” – alte detalii AICI – și că, pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea cu „generozitate” prietenilor interlopi, transmitea acestora și când trebuie să-și schimbe telefoanele, tocmai pentru a nu fi interceptați.

Judecătoarea a fost reţinută, pe 12 octombrie, de Parchetul General şi arestată preventiv pentru săvârşirea mai multor infracțiuni:

  • folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

„Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile a arestului preventiv”

Joi, 4 ianuarie 2024, magistrații Curții de Apel București au admis cererea de prelungire a arestului preventiv pentru Ana Maria Chirilă, Mihai Pînzari și Ciprian Cotoară, cei trei urmând a rămâne după gratii încă 30 de zile, între 10 ianuarie și 8 februarie 2024.

Decizia de astăzi nu este, însă, definitive, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Tip soluție: Admis fond. Soluția pe scurt: În baza art.236 alin.1 ți 2 rap. la art.234 alin.1 C.p.p., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția de Urmărire Penală şi dispune:

  1. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 şi până la data de 08.02.2024 a măsurii arestării preventive a inculpatului PÎNZARI MIHAI (date), arestat preventiv în baza MAP nr.26/UP din data de 12.10.2023 emis de Curtea de Apel Bucurețti – Secția Penală, pentru săvârțirea infracțiunii de dare de mită, prev. de art.290 alin.1 C.p., rap. la art.6 din Legea nr.78/2000.
  2. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 şi până la data de 08.02.2024 a măsurii arestării preventive a inculpatei CHIRILĂ ANA MARIA – judecător în cadrul Tribunalului Suceava (date), arestată preventiv în baza MAP nr.25/UP din data de 12.10.2023 emis de Curtea de Apel Bucurețti – Secția Penală, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I ți teza a II-a din Legea nr.78/2000, favorizarea infractorului, prev. de art.269 C.p., folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I ți teza a II-a din Legea nr.78/2000, favorizarea infractorului, prev. de art.269 alin.1 C.p. şi luare de mită, prev. de art.289 alin.1 C.p., rap. la art.7 din Legea nr.78/2000, toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p.
  3. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 şi până la data de 08.02.2024, a măsurii arestării preventive a inculpatului COTOARĂ CIPRIAN (date), arestat preventiv în baza MAP nr.27/UP din data de 17.10.2023 emis de Curtea de Apel Bucurețti – Secția Penală, pentru săvârțirea infracțiunii de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului Pînzari Mihai de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 04.01.2024, ora 14:00”, au decis magistrații de la Curtea de Apel București.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă se droga în propria casă, alături de interlopii pe care îi proteja

Potrivit instanței de judecată, ”la data de 12 iulie 2023, luând cunoștință de informații nepublice privind măsurile de supraveghere tehnică solicitate de organele de urmărire penală cu privire la inculpatul Pînzari Mihai, zis Tonici, măsuri încuviințate de Tribunalul Suceava, a încredințat acestuia informațiile nepublice facilitându-i acestuia luarea unor măsuri care să îi permită sustragerea de la răspundere penală pentru activitățile infracționale în care este implicat”.

”Așa cum rezultă și din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice inculpatul Pînzari Mihai a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a utilizat alte aparate, în mod similar procedând și alte persoane”.

În urma anchetei desfășurate s-a stabilit că judecătoarea Ana Maria Chirilă avea o relație amoroasă cu unul dintre interlopii pe care îi proteja, traficant de droguri implicat în mai multe infracțiuni grave.

Magistratul primea bani, excursii, bijuterii și dreptul de a utiliza tot felul de mașini de lux de la prietenii săi, alături de care se și droga cu cocaină, chiar în casa ei. (informații detaliate AICI)

Judecătoarea din Suceava a dat de înțeles că poate influența deciziile altor magistrați

Procurorii o mai acuză pe judecătoarea Ana Maria Chirilă de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit sau a acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

De asemenea, judecătoarea din Suceava este acuzată de trafic de influenţă.

„Fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre un denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat denunţătorului convingerea că acea persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, Ana Maria Chirilă a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro”, au stabilit anchetatorii. (mai multe informații AICI)


Citește și:

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în arest / Decizia ICCJ

Noi date din ancheta judecătoarei din Suceava: Priza COCAINĂ și se iubea cu un traficant de droguri / Are trei copii minori dintr-o relație anterioară

Un nou judecător CCR explică retragerea apelurilor controversate: Am avut discuții cu DNA, nu a formulat obiecțiuni

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Noi tendințe în modă. Blugii pătați în dreptul șlițului stârnesc scandal
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925