Adina Ghiță, judecător TMB, după ce Stelian Ion a criticat Inspecția Judiciară: ”Ce fel de interes l-a determinat pe Ministrul Justiției să se implice, personal, atât de agresiv?”

Adina Ghiță, judecător TMB, după ce Stelian Ion a criticat Inspecția Judiciară: ”Ce fel de interes l-a determinat pe Ministrul Justiției să se implice, personal, atât de agresiv?”
Adina Ghiță, judecător TMB, critică vehement intervenția lui Stelian Ion

Adina Ghiță, judecător la Tribunalul Municipiului București (TMB), critică vehement intervenția lui Stelian Ion, ministrul Justiției, după ce acesta a transmis, în mediul online, că Inspecția Judiciară – condusă de inspectorul-șef Lucian Netejoru – se află pe o direcție periculoasă.

Pornind de la premisa că se dă ”cu stângul în dreptul” la Ministerul Justiției (MJ), Adina Ghiță îi reamintește lui Stelian Ion că – după eliminarea calității de titular al acțiunii disciplinare pentru MJ, ministrul nu are competența de a analiza o acțiune disciplinară aflată în desfășurare, nefiind nici persoană privată și nici jurnalist.

”Cu stângul în dreptul la MJ. Prin Legile Justiției s-a eliminat în mod expres calitatea de titular al acțiunii disciplinare pentru Ministrul Justiției. În plus, acesta nu poate, legal, participa la lucrările Secției pentru judecători în materie disciplinară. Ca urmare, nu are nicio calitate sau competență legală să analizeze o acțiune disciplinară în curs. Nu este nici persoană privată sau jurnalist, pentru a-și putea exprima liber un punct de vedere”, notează judecătorul TMB în mediul online.

”Ministrul Justiției este omul politic din Guvernul României”

Fiind ”omul politic” din Guvernul României – scrie Adina Ghiță -, Stelian Ion este ”obligat” să nu intervină în ”treburile interne” ale sistemului judiciar din România.

Mai mult, acesta ar trebui să respecte Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), ”garant al independenței Justiției”.

”Ministrul Justiției este omul politic din Guvernul României care ține în mâinile lui resursele financiare și de personal ale sistemului judiciar. Obligația să de căpătai este să nu intervină în niciun fel în treburile interne ale sistemului judiciar privind cariera magistraților, să respecte activitatea garantului independenței Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii”, continuă Adina Ghiță.

”Cu greu se poate imagina o interferență mai politică și mai brutală”

Cu greu se poate imagina o interferență mai politică și mai brutală în activitatea CSM și asupra sistemului judiciar în integralitatea sa, acuză judecătorul TMB Adina Ghiță, întrebându-se și ”ce fel de interes l-a determinat pe Ministrul Justiției să se implice personal atât de public și de agresiv într-o problemă profund internă a sistemului judiciar?”

”Ce face domnia sa? Califică persoana șefului Inspecției Judiciare că fiind numită politic (în contextul în care și CJUE a avut o cu totul altă opinie), analizează și soluționează o acțiune disciplinară, stabilind că ea constituie un abuz, și anunță ca va iniția propuneri legislative prin care să se schimbe cadrul legislativ disciplinar al magistraților în acord cu viziunea domniei sale și în sensul adoptării soluției dorite de domnia să la acțiunea disciplinară în discuție”, mai scrie Adina Ghiță pe pagina sa de socializare.

Adina Ghiță notează că poate apărea un serios semn de întrebare în legătură cu o eventuală legătură între activitatea desfășurată de Stelian Ion, la Ministerul Justiției, și a magistraților cărora acesta le-a luat apărarea, numai că – în pofida faptului că a încercat să le ofere sprijin – a reușit doar să le facă un deserviciu.

”Exista vreo legătură între activitatea dânsului și a magistraților în cauza ce a motivat o astfel de intervenție? Pentru că, dacă a urmărit să le acorde vreo formă de ajutor, de fapt le-a făcut un deserviciu, prin intervenția sa politică în sprijinul activităților acestora ce au determinat trimiterea în judecată disciplinară, creând aparența unei legături între persoana sa și magistrații în cauză, profund dezavantajoasă celor din urmă”, încheie Adina Ghiță, judecător TMB.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani