GÂNDUL LIVE. Adrian Cionca, PSD: Sunt foarte mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Adrian Cionca, PSD: Sunt foarte mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer
Adrian Cionca, PSD: Sunt foarte mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer

Adrian Cionca (PSD) a declarat, la GÂNDUL LIVE, că există mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer la scară, dar nu au performat în funcție, deci nu merită pensiile speciale.

Despre pensiile speciale: Vă atrag atenția că dl. președinte PSD Timiș a dat tonul demisiilor, domnul Simonis a spus că își va da demisia pentru a nu beneficia de pensie specială.

Cei de la USR au copiat inițiativa dl. Simonis, au preluat și ideea altora, care au făcut referendum în urmă cu câțiva ani pentru 300 parlamentari, cam așa se întâmplă astăzi în Parlamentul României.

Cel puțin în zona PSD am încercat să avem o campanie a decenței, chiar dacă unii ne acuză de unele lucruri.

Oamenii așteaptă soluții concrete, gânduri sănătoase, nicidecum să arătăm cu degetul ce au făcut ceilalți. Cu toții multe greșeli, dar și multe lucruri bune.

Cred că este important ca să fie o reglementare corectă a ceea ce înseamnă pensii speciale. Cred că un om care a fost președinte de țară 10 ani, merită să fie onorat cu o pensie. Cred că dacă ai fost judecător, trebuie să ai o pensie raportat la contribuția ta în societate.

„Nu pot să fiu de acord cu pensiile nesimțite”

Însă de aici până la pensiile nesimțite, nu pot să fiu de acord. Eu am muncit 15 ore pe zi, nu beneficiez de o pensie specială, dar alții care au făcut figurație, anumiți parlamentari își iau salariile, deși la Senat nu participă la ședințe și nu e cvorum… Aici cred că avem o problemă.

Dacă ești un Parlament care a făcut lucruri bune, meriți o pensie pentru faptul că ai fost parlamentar. Sunt foarte mulți care au trecut ca gâsca prin apă. Nu ar merita pensii speciale.

Din fragedă pruncie în antreprenoriat, chiar dacă sună copilăresc, chiar și scroafa pe care am cumpărat-o, care a fătat un singur purcel, a fost o experiență pentru mine. Mulți oameni care au făcut bani din diferite domenii ajung să se creadă superiori.

Cea mai grea perioadă a vieții mele a fost cea în care am fost activ în agricultură. Și în construcții e dificil. În zona agriculturii depinzi de Dumnezeu.

Multă lume mi-a interpretat greșit afirmația că îmi place să fac bani. Da, îmi place, dar nu asta mi-e motivația pentru Parlament. Până la 31 de ani am făcut suficienți bani, copiii mei pot duce un trai decent, dar vreau să dau societății experienței mele în afaceri. Aș face cu brio față în zona economică, finanțe. Pot fi o voce bună, în folosul cetățeanului.

„Cum poți trăi cu 930 de lei pe lună?”

Motivul pentru care am ales PSD a fost faptul că am stat la o analiză cu soția mea și oamenii cu care mă sfătuiesc și ne-am dat seama că de-a lungul timpului, cu bune și rele, PSD a fost aplecat spre zona socială: oameni cu venituri reduse, cu probleme, incapacitate de muncă, pensionari. Mama mea are pensie 930 de lei, deși a muncit toată viața la o casă de modă. Cum poți trăi cu 930 de lei? E o anomalie. PSD a fost aplecat înspre nevoile cetățenești. M-am uitat la măsurile sănătoase PSD: programul Prima Casă, tva 5%, impozit pe profit 1% pe cifra de afaceri. Măsuri sănătoase pentru economie. Atunci am zis ok, e un partid care vrea să se reformeze. Aici la noi la Timiș suntem echipa cu oameni foarte bine pregătiți. Unii sunt dublu licențiați. Timișul are cel mai bun culoar, în privința politicii centrale. Cu mare bucurie m-am alăturat echipei PSD Timiș, dincolo de faptul că mi-am asumat suma de injurii din mediul online.

Știți care au fost clienții care mi-au adus alți clienți? Cei care m-au înjurat, aceia m-au recomandat apoi cu căldură.

„Cunosc tineri care spun că îi întreține mama și tata…”

Cred într-o supriză la alegerile parlamentare, că voi fi parlamentar. Sunt situații în care cu adevărat avem cazuri speciale sociale. Ceea ce eu am spus e faptul că munca și seriozitatea vor fi onorate de Dumnezeu, astfel încât să propășești.

E dureros să auzi oameni care spun că primesc doar 120 de lei pe lună socialul. Într-un județ în care șomajul e negativ, cum să stai acasă pe 120 de lei? Sunt alte cazuri unde oamenii nu pot munci, acolo e cazul de ajutoare sociale, dar nu cu 120 de lei. Cunosc tineri care îmi spun că sunt la ASE anul III și îi ține mama și tata. E vremea ca tinerii să fie responsabilizați. Un copil când pune mâna pe roabă și vede cât de greu e se va gândi cât de bine e să stea acasă, să rezolve o ecuație cu două necunoscute. Astfel vom avea un popor educat!”, a declarat Adrian Cionca la GÂNDUL LIVE.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
O asistentă medicală din Vaslui a vrut să se trateze acasă de Covid-19. Când a...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Norvegia anunță că nu există legătură între vaccinul Pfizer și decesele a 33 de bătrâni:...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce trebuie să știe toți cei care stau la bloc. Scutiri de cheltuieli dacă se...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide