GÂNDUL LIVE. Adrian Cionca, PSD: Sunt foarte mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer

GÂNDUL LIVE. Adrian Cionca, PSD: Sunt foarte mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer
Adrian Cionca, PSD: Sunt foarte mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer
Publicat: 24/11/2020, 13:12
Actualizat: 24/11/2020, 14:42

Adrian Cionca (PSD) a declarat, la GÂNDUL LIVE, că există mulți parlamentari care doar s-au bucurat de pașaport diplomatic și șofer la scară, dar nu au performat în funcție, deci nu merită pensiile speciale.

Despre pensiile speciale: Vă atrag atenția că dl. președinte PSD Timiș a dat tonul demisiilor, domnul Simonis a spus că își va da demisia pentru a nu beneficia de pensie specială.

Cei de la USR au copiat inițiativa dl. Simonis, au preluat și ideea altora, care au făcut referendum în urmă cu câțiva ani pentru 300 parlamentari, cam așa se întâmplă astăzi în Parlamentul României.

Cel puțin în zona PSD am încercat să avem o campanie a decenței, chiar dacă unii ne acuză de unele lucruri.

Oamenii așteaptă soluții concrete, gânduri sănătoase, nicidecum să arătăm cu degetul ce au făcut ceilalți. Cu toții multe greșeli, dar și multe lucruri bune.

Cred că este important ca să fie o reglementare corectă a ceea ce înseamnă pensii speciale. Cred că un om care a fost președinte de țară 10 ani, merită să fie onorat cu o pensie. Cred că dacă ai fost judecător, trebuie să ai o pensie raportat la contribuția ta în societate.

„Nu pot să fiu de acord cu pensiile nesimțite”

Însă de aici până la pensiile nesimțite, nu pot să fiu de acord. Eu am muncit 15 ore pe zi, nu beneficiez de o pensie specială, dar alții care au făcut figurație, anumiți parlamentari își iau salariile, deși la Senat nu participă la ședințe și nu e cvorum… Aici cred că avem o problemă.

Dacă ești un Parlament care a făcut lucruri bune, meriți o pensie pentru faptul că ai fost parlamentar. Sunt foarte mulți care au trecut ca gâsca prin apă. Nu ar merita pensii speciale.

Din fragedă pruncie în antreprenoriat, chiar dacă sună copilăresc, chiar și scroafa pe care am cumpărat-o, care a fătat un singur purcel, a fost o experiență pentru mine. Mulți oameni care au făcut bani din diferite domenii ajung să se creadă superiori.

Cea mai grea perioadă a vieții mele a fost cea în care am fost activ în agricultură. Și în construcții e dificil. În zona agriculturii depinzi de Dumnezeu.

Multă lume mi-a interpretat greșit afirmația că îmi place să fac bani. Da, îmi place, dar nu asta mi-e motivația pentru Parlament. Până la 31 de ani am făcut suficienți bani, copiii mei pot duce un trai decent, dar vreau să dau societății experienței mele în afaceri. Aș face cu brio față în zona economică, finanțe. Pot fi o voce bună, în folosul cetățeanului.

„Cum poți trăi cu 930 de lei pe lună?”

Motivul pentru care am ales PSD a fost faptul că am stat la o analiză cu soția mea și oamenii cu care mă sfătuiesc și ne-am dat seama că de-a lungul timpului, cu bune și rele, PSD a fost aplecat spre zona socială: oameni cu venituri reduse, cu probleme, incapacitate de muncă, pensionari. Mama mea are pensie 930 de lei, deși a muncit toată viața la o casă de modă. Cum poți trăi cu 930 de lei? E o anomalie. PSD a fost aplecat înspre nevoile cetățenești. M-am uitat la măsurile sănătoase PSD: programul Prima Casă, tva 5%, impozit pe profit 1% pe cifra de afaceri. Măsuri sănătoase pentru economie. Atunci am zis ok, e un partid care vrea să se reformeze. Aici la noi la Timiș suntem echipa cu oameni foarte bine pregătiți. Unii sunt dublu licențiați. Timișul are cel mai bun culoar, în privința politicii centrale. Cu mare bucurie m-am alăturat echipei PSD Timiș, dincolo de faptul că mi-am asumat suma de injurii din mediul online.

Știți care au fost clienții care mi-au adus alți clienți? Cei care m-au înjurat, aceia m-au recomandat apoi cu căldură.

„Cunosc tineri care spun că îi întreține mama și tata…”

Cred într-o supriză la alegerile parlamentare, că voi fi parlamentar. Sunt situații în care cu adevărat avem cazuri speciale sociale. Ceea ce eu am spus e faptul că munca și seriozitatea vor fi onorate de Dumnezeu, astfel încât să propășești.

E dureros să auzi oameni care spun că primesc doar 120 de lei pe lună socialul. Într-un județ în care șomajul e negativ, cum să stai acasă pe 120 de lei? Sunt alte cazuri unde oamenii nu pot munci, acolo e cazul de ajutoare sociale, dar nu cu 120 de lei. Cunosc tineri care îmi spun că sunt la ASE anul III și îi ține mama și tata. E vremea ca tinerii să fie responsabilizați. Un copil când pune mâna pe roabă și vede cât de greu e se va gândi cât de bine e să stea acasă, să rezolve o ecuație cu două necunoscute. Astfel vom avea un popor educat!”, a declarat Adrian Cionca la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului