Adrian Streinu-Cercel, veste proastă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid: „Masca rămâne obligatorie până în 2023”!

Adrian Streinu-Cercel, veste proastă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid: „Masca rămâne obligatorie până în 2023”!
Medicul Adrian Streinu-Cercel a primit rapelul la vaccinul anti-COVID-19, pe 18 ianuarie (FOTO: captură video)
Publicat: 18/01/2021, 16:40
Actualizat: 18/01/2021, 16:59

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, fostul manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a explicat duminică, după ce a primit rapelul la vaccinul anti-COVID-19 că injecţia nu doareși că după a doua doză nu mai există riscul unor infecţii severe cu noul coronavirus, dar masca de protecție va rămâne în continuare obligatorie, cel puțin până în 2023.

Nu mă doare, nu mă ustură. A doua zi s-ar putea să simţiţi unde a fost locul de injecţie şi atâta tot şi pe urmă să vă duceţi cu drag la a doua injecţie. E de aşteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul şi să consolideze”, le-a spus jurnaliștilor prezenți la „Matei Balș”.

El le-a explicat acestora și de ce persoanele care se vaccinează anti-Covid vor trebui să poarte în continuare masca de protecție, chiar dacă se imunizează prin această metodă.

Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente, imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie, împreună, să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie. Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus, dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminică, după ce a primit rapelul la vaccinul anti-COVID.

El a mai spus că vor mai fi cazuri de infectări cu noul virus, însă se vor împuţina, astfel încât coronavirusul să iasă din circuitul biologic normal.

Cometa… ştim că are o coadă care este lungă, acea coadă este şi coada pandemiei şi ca atare vor fi cazuri până se vor împuţina suficient de mult, astfel încât să putem considera că virusul a ieşit din circuitul biologic normal”, a completat managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, citat de Antena 3.

Imaginea zilei: Adrian Streinu-Cercel l-a imunizat anti-COVID pe Adrian Marinescu

Duminică, 18 ianuarie, a debutat administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID primelor cadre medicale care s-au injectat, în urmă cu două săptămâni.

Asistenta medicală Mihaela Anghel, de la Institutul „Matei Balș” din Capitală a fost prima care s-a imunizat pentru a doua oară. Ulterior, medicul Adrian Streinu-Cercel l-a injectat pe colegul său, Adrian Marinescu.

Fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a primit rapelul vaccinului anti-COVID, duminică dimineața, iar apoi l-a vaccinat chiar el pe medicul Adrian Marinescu, scrie realitatea.net.

Alergiile sunt „extrem de rare”, a ținut să precizeze medicul Streinu-Cercel.

Monica Pop atacă din nou modul de vaccinare împotriva Covid: „Este vorba de malpraxis grav!”

Medicul oftalmolog Monica Pop atacă din nou campania de vaccinare împotriva Covid-19 și se întreabă de ce nu se fac teste de alergie la vaccin. Potrivit acesteia, este vorba de malpraxis în acest caz!

„Întrebare medicală logică: De ce nu se face test pentru alergie la vaccin, deși reacțiile alergice sunt descrise în orice prospect??!! N-ar mai fi risc de alergie! E fără nicio pierdere (e la același om), fără risc, fără costuri în plus! Testul este foarte simplu: din seringa pregatită se introduce subcutan un strop și se vede reacția. Știe orice medic sau asistentă. Daca e ok, se face injectia .E la același pacient, nu se pierde nimic și suntem siguri că nu va face vreo reacție alergică gravă. NU e normal să nu se facă! Conform unei obligatii a oricărui medic, nu e permisă administrarea niciunui medicament, solutie, vaccin, orice, fără test de alergie prealabil. Dacă unui pacient i se administreaza ceva, orice, fără test prealabil de alergie iar pacientul face reacție alergică, (șoc anafilactic, deces), este o problemă de malpraxis grav! Se pot evita ușor aceste complicatii grave, nu foarte frecvente dar descrise, posibile si existente!”, a scris pe pagina sa de Facebook Monica Pop.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului