Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România: Vladimir Putin e un criminal

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România: Vladimir Putin e un criminal
Publicat: 15/05/2022, 20:27

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a declarat, duminică, pentru un post de televiziune, că Vladimir Putin este un criminal, care nu trebuie lăsat să învingă Ucraina.

„E o problemă complicată, dar eu cred că America, România, țările din Europa și NATO realizează pericolul rus, pericolul la democrație, realizează ce trebuie făcut ca să apere democrația, nu pentru azi, ci pentru copii și pentru viitor. Trebuie făcut tot, tot, tot ce e posibil să nu lase acest criminal, Putin, să aibă succes în Ucraina. Trebuie să se retragă din Ucraina toate forțele ruse și trebuie făcut absolut totul”, a susținut Zuckerman.

„Biden, primul care a spus că Putin e criminal”

„Mie mi-a făcut mare plăcere că președintele Biden a fost dacă nu primul, atunci unul din primii care a spus că Putin e criminal. Omorâtul de oameni inocenți, de femei, copii și bărbați inocenți și civili e ceva groaznic și eu nu credea c-o să văd în Europa în viața mea”, a continuat acesta.

„Trebuie un răspuns puternic!”

„Celălalt lucru pe care nu credeam că-l voi vedea vreodată e să cadă comunismul și era multă speranță atunci ca Rusia să se îndrepte și o să fie o țară, cum spune președintele Iohannis normală, dar n-a ieșit așa.

Sub conducerea lui Putin a ieșit una dintre cele mai mari state care încearcă să destabilizeze nu doar Europa, ci întreaga lume.

Trebuie un răspuns puternic, fără șovăială ca să se înțeleagă că ce face omul ăsta în Ucraina nu e tolerat de democrații”, a mai declarat fostul ambasador Adrian Zuckerman, potrivit b1tv.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult