Afacerea „Romarm, măști de protecție”, între șantaj și atentat la siguranța națională! Cum a fost sabotat statul român în plină criză Covid-19

Afacerea „Romarm, măști de protecție”, între șantaj și atentat la siguranța națională! Cum a fost sabotat statul român în plină criză Covid-19
Afacerea „Romarm, măști de protecție”, între șantaj și atentat la siguranța națională! Cum a fost sabotat statul român în plină criză Covid-19 / Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 08/02/2021, 18:15

Despre afacerea „Romarm, măști de protecție” s-au spus atât de multe încât concluzia duce spre un adevărat atentat la siguranța națională. Avem de-a face cu un șantaj și un sabotaj la care a fost supus statul român în plină criză cauzată de pandemia Covid-19? După toate datele, așa se pare.

Colegii de la mainnews.ro au realizat o anchetă jurnalistică pe marginea acestui subiect, din care reiese că au fost interese majore pentru ca statul român să dea chix într-o afacere de peste jumătate de milion de dolari.

Cine a avut interesul ca România să nu producă măști de protecție?

Se spune că afacerea „Romarm, măști de protecție” este una eșuată din start, asta fiindcă statul român n-a fost capabil să devină un furnizor puternic pe piața echipamentelor medicale de protecție. Așa o fi, din exterior, dar privită și din altă perspectivă povestea arată puțin altfel – nu s-a dorit ca România să devină un jucător important pe piața măștilor de protecție! Și, atunci, se nasc câteva întrebări, cum ar fi cine a avut interese personale și care au fost jocurile de culise/ piedicile puse pentru ca Romarm să dea chix?

La sfârșitul primăverii, când a pandemia Covid-19 a măturat totul în cale, s-a luat decizia ca România să își asigure producția de măști de protecție, căci țara era dependentă de produsele din import. Astfel s-a ajuns la soluția Romarm, companie a statului român cu atribuții în asigurarea de capabilități de apărare. Însă o inițiativă ce părea curajoasă, de folosire a firmelor de stat pentru asigurarea echipamentelor sanitare de protecție, s-a transformat într-un eșec răsunător.

Situația din prezent. Romarm a primit patru linii noi de producție

În prezent, Romarm anunță că producătorul chinez cu care a încheiat un contract, a trimis patru linii noi de producție, menite a le înlocui pe cele vechi, ce nu mai erau funcționale. Cifrele arată că până acum compania Romarm a reușit să furnizeze 230.000 de măşti de protecție, printre clienți regăsindu-se câteva ambasade străine din țară, firme private, plus Spitalul Judeţean Târgovişte.

Vă comunicăm faptul că, de la începutul lunii aprilie 2020 și până în prezent, compania a produs, în regim de omologare a produselor și testare a liniilor de fabricație, în vederea trecerii la producția de masă, două tipuri de măști de față de unică folosință, respectiv:

  • 3 PLY aproximativ 4 milioane bucăți;
  • N 95/FFP 2 aproximativ 40.000 bucăți.

Compania Romarm a comercializat până în prezent 230.000 bucăți unor ambasade cu sediul în România, unor firme private, precum și Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Cantitatea de măști produse și nevândute este depozitată în condiții optime de păstrare și igienă în vederea valorificării și sunt în limita termenului de garanție. Investiția efectivă este a CN Romarm SA achiziționată cu fonduri obținute prin credit bancar în cuantum de aproximativ 685.906,20 USD și nu din fonduri publice”, a transmis Romarm, conform sursei citate.

Cifrele furnizate sunt foarte mici față de potențialul României, ca să nu mai vorbim de așteptările oamenilor, în acest sens vezi și reacția fostului președinte Traian Băsescu.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Românii care se operează gratuit la privat. Schimbări importante în sistemul de sănătate
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Experții monitorizează un nou efect advers al vaccinurilor. Cum este afectată menstruația femeilor
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Anunț GRAV! Când vor crește cazurile de COVID în România, de fapt. Valeriu Gheorghiță avertizează...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Raed Arafat e în stare de ȘOC! Acuzații cumplite la adresa șefului DSU
Adevărul despre vaccinul Pfizer/BioNTech. Anunț bombă din Guvern. Cât de eficient este
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...