Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi, a murit la 70 de ani

Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi, a murit la 70 de ani
foto: Capturi YouTube.com
Publicat: 06/06/2022, 09:06

Alec John Such, basist și membru fondator al legendarei trupe Bon Jovi, a murit la 70 de ani.

Duminică, Jon Bon Jovi a anunțat decesul lui Such, basistul din New Jersey al trupei între anii 1983 și 1994. Nu au fost furnizate detalii despre cauza morții muzicianului.

„A fost un om original”, a scris Jon Bon Jovi pe Twitter. „Ca membru fondator al trupei Bon Jovi, Alec a fost vital pentru formarea noastră”.

Jon Bon Jovi, în vârstă de 60 de ani, a declarat că Such este cel care a înființat trupa, amintind că era prieten cu bateristul Tico Torres și l-a adus pe chitaristul și compozitorul Richie Sambora să vadă trupa la o reprezentație live. Such a cântat în The Message, alături de Sambora.

Such: „Sunt mândru că am făcut parte din trupa Bon Jovi”

Such s-a născut în Yonkers, New York și era un veteran al mucizii din New Jersey, fiind cel care a susținut ascensiunea Bon Jovi.

În calitate de manager al Hunka Bunka Ballroom din Sayreville, New Jersey, Such a organizat concertele lui Jon Bon Jovi & The Wild Ones, înainte să se alăture trupei. Acesta a cântat alături de Bon Jovi în perioada de glorie a formației rock din anii 1980.

Such a părăsit trupa în 1994 și a fost înlocuit de Hugh McDonald. Ulterior, Such s-a alăturat trupei, în 2018, cu prilejul înscrierii în Rock & Roll Hall of Fame.

„Când m-a sunat Jon Bon Jovi și mi-a propus să intru în trupa lui, în urmă cu mulți ani, am realizat cât de serios este Jon și că are o viziune pentru noi toți”, a declarat Such în 2018, potrivit The Guardian. „Sunt foarte fericit că am făcut parte din această viziune”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase