Alertă, acest medicament lipsește din două mari spitale! Doctorii operează doar urgențele

Alertă, acest medicament lipsește din două mari spitale! Doctorii operează doar urgențele
Alertă, acest medicament lipsește din două mari spitale! Doctorii operează doar urgențele / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 26/09/2022, 19:21

Două mari spitale din țară, cel din Timișoara și Spitalul Județean Constanța, anunță că nu mai operează decât urgențele! Motivul este legat de lipsa unui medicament extrem de important, care îi ajută pe pacienţi să îşi revină după anestezie.

S-a ajuns în situația de necrezut ca pacienții care au nevoie de operații să fie puși în așteptare, chiar dacă asta înseamnă agravarea problemelor lor de sănătate.

Managerii de spitale, scoși vinovați

Din câte se pare, producătorul ar fi notificat spitalele încă de acum câteva săptămâni că nu va mai produce respectivul medicament și, drept urmare, nu mai primește comenzi. Astfel, unii manageri de spitale și-au făcut stocuri, dar alții au ales să ignore semnalul primit.

Acesta este și motivul pentru care s-a ajuns în această situație la Constanța și Timișoara, acolo unde acum nu se mai operează decât urgențele.

Luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că acolo unde a existat punctual probleme cu acest medicament este de fapt doar vina managerilor, pentru că nu și-au făcut stocuri din timp. În plus, ei puteau înlocui acest medicament, care costă 25 de lei fiola, cu un alt medicament.

Pe de altă parte, managerii de la spitalele din București spuneau că și aici s-a primit această notificare din partea producătorului, dar nu au ajuns în situația în care să amâne operații pentru că nu au epuizat stocul de medicament.

În urmă cu o săptămână, ministrul Alexandru Rafila dădea asigurări că în cel mult șapte zile medicamentul va ajunge în toate spitalele din România care au nevoie de el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase