Alertă alimentară în Europa. Ciocolată Kinder retrasă de la rafturi în mai multe țări după zeci de cazuri de salmonella

Alertă alimentară în Europa. Ciocolată Kinder retrasă de la rafturi în mai multe țări după zeci de cazuri de salmonella
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/04/2022, 16:16

Autoritățile europene au lansat o alertă alimentară în Europa, după ce câteva zeci de cazuri de salmonella au fost identificate în Europa, iar suspiciunile sunt îndreptate spre o serie de produse Kinder, fabricate în Belgia.

Producătorul acestei mărci, Ferrero, a retras produsele suspecte de la comercializare, informează Agerpres.

Grupul Ferrero a anunțat în cursul zilei de marți că a decis retragerea de la comercializare a unor produse fabricate la uzina sa de la Arlon, din Belgia.

În ce țări au fost retrase produsele Kinder

Potrivit anunțului Ferrero, produsele retrase de la comercializare și produse în fabrica de la Arlon au ajuns pe rafturile magazinelor din Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia.

Autoritățile pentru siguranța alimentelor din Marea Britanie au anunțat încă de sâmbătă retragerea de la vânzare a unor loturi de ouă Kinder Surprise, ca urmare a unei „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”.

Potrivit Autorității Sanitare din Marea Britanie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 63 de cazuri de salmonella.

În Franța au fost idetificate 21 de cazuri, iar 15 dintre acești pacienți au informat că au consumat produsele Kinder din loturile care au fost ulterior retrase.

„Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

Ce produse sunt vizate

Un purtător de cuvânt al grupului Ferrero a precizat că în Franța au fost deja retrase de la comercializare câteva sute de tone de produse din ciocolată.

Produsele vizate sunt:

  • Kinder Surprise de 20 și 100 de grame, care expiră între sfârșitul lui iunie 2022 și finalul lui octombrie 2022;
  • Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022;
  • Kinder Mini Eggs care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022;
  • Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Salmonella provoacă toxiinfecții alimentare severe, care se manifestă prin tulburări gastrointestinale și febră puternică, simptome care apar în primele 48 de ore de la consumul produselor contaminate.