Alertă în Timiș: „Frații noștri”, veniți din străinătate, se dau în spectacol în fiecare vară. Fenomenul a atras atenția prefectului

Publicat: 07/08/2023, 15:35

Polițiștii din Timiș sunt în alertă în această perioadă, pe fondul revenirii în țară a unui număr semnificativ de cetățeni. Lunile iulie și august nu au adus doar reîntoarcerea familiilor și a cunoștințelor, ci și organizarea de evenimente care generează tulburări în comunitatea locală.

Cazurile de muzică în exces, spectacole stradale și incidente în trafic au determinat autoritățile să fie extrem de vigilente. Evenimentele organizate de cetățenii reveniți din străinătate au atras atenția în fiecare an, datorită nivelului ridicat al muzicii, care depășește cu mult limitele suportabilului.

Cu toate că majoritatea acestor manifestări au loc în curțile interioare ale cartierelor, deranjul se resimte în întreaga zonă, iar traficul rutier este, de asemenea, afectat. În încercarea de a ieși în evidență, unii dintre indivizii reveniți din străinătate au adus cu ei mașini puternice, fie cumpărate, fie închiriate.

Astfel, pe străzile orașului Timișoara și în alte localități din județ, s-au înregistrat cazuri de conducere iresponsabilă, depășiri periculoase și manevre riscante în trafic. Aceste comportamente pot duce la adevărate tragedii. Chiar și prefectul județului, Mihai Ritivoiu, a luat atitudine, cerând autorităților responsabile să acționeze cu toleranță zero în astfel de situații.

„Este sezonul vacanțelor și urmează vizita fraților noștri din străinătate. Știm cu toții că o parte dintre aceștia au un comportament agresiv atât în trafic, cât și în manifestări de violență stradală, chefuri, muzică dată la maxim, ceea ce deranjează vecinii. În numele Inspectoratului Județean de Poliție, rog pentru maximă vigilență, pentru a arăta, măcar aici în Timiș, că nu suntem un sat fără câini”, a subliniat Ritivoiu, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural.

Au fost înregistrate deja mai multe incidente grave

Un accident rutier cu consecințe dramatice a avut loc în municipiul Lugoj, unde șoferul unui bolid 4×4, aflat la o nuntă organizată într-un stil grandios, a provocat un impact violent în trafic. Într-o încercare de depășire a unei coloane în care se afla inclusiv mașina Poliției, șoferul a intrat pe contrasens, lovind o mașină care circula regulamentar. În urma coliziunii, o femeie și o fetiță de cinci ani au fost grav rănite.

Într-o încercare de a preveni astfel de evenimente tragice, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au intensificat controalele și filtrele în întreg județul, identificând și sancționând pe cei care se angajează în astfel de comportamente riscante. În cazuri extreme, indivizii își pot pierde dreptul de a conduce autovehicule pentru o anumită perioadă.

Un incident recent a adus în prim-plan un șofer de Lamborghini, care a turat la maxim motorul mașinii într-o parcare, în prezența unui echipaj de poliție; șoferul a fost oprit pentru verificări. S-a constatat că acesta avea permisul de conducere suspendat. Individul a devenit recalcitrant și polițiștii au cerut intervenția mascaților, care l-au condus la secție.

În privința zgomotului, petrecerilor și scandalurilor din cartiere, polițiștii au avut mult de lucru în ultima lună.

„Am aplicat 250 de sancțiuni pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor, prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect; am aplicat 74 de sancțiuni pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 și 08.00, și mai avem șapte sancțiuni pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, cu evenimente organizate în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, toate în perimetrul imobilelor cu destinația de locuință. În total, sunt 331 de sancțiuni pentru tulburarea liniștii”, ne-a comunicat Biroul de Presă al IPJ Timiș

Daniel Groza
Daniel Groza și-a început cariera de jurnalist în anul 1997, în presa locală, ca reporter la ziarul Redeșteptarea din Lugoj (6 ani), ziar la care mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii