Un nou avertisment din partea specialiștilor subliniază pericolele ascunse ale recipientelor din plastic. Pe lângă sticlele PET, cercetătorii atrag atenția și asupra caserolelor folosite zilnic, care pot elibera particule de nano-plastic în alimente. Aceste microparticule pot provoca inflamații și chiar cancer, potrivit studiilor recente.
Studiile din ultimii ani au demonstrat că plasticul poate avea efecte nocive asupra sănătății umane. Dacă până acum pericolul era asociat mai ales cu sticlele de apă din plastic, acum specialiștii atrag atenția și asupra caserolelor de plastic utilizate pentru depozitarea alimentelor. Acestea, în timp, se uzează și eliberează particule de nano-plastic care ajung în organism, unde pot genera inflamații severe.
Oamenii de știință avertizează că ingerarea nano-plasticului poate avea efecte grave asupra sănătății. Odată pătrunse în organism, aceste particule pot declanșa inflamații cronice care, pe termen lung, cresc riscul de apariție a cancerului. Specialiștii recomandă evitarea totală a recipientelor din plastic și utilizarea alternativelor mai sigure, precum sticla sau inoxul.
Sursa: România TV
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Profimedia
CITEȘTE ȘI:
Comisia Europeană vizează măsuri STRICTE pentru produsele ieftine vândute pe platformele chinezești