Alexandru Arșinel, mesaj emoționant după moartea lui Ion Dichiseanu: „Durerea este imensă. A fost un om de o finețe rară”

Alexandru Arșinel, mesaj emoționant după moartea lui Ion Dichiseanu: „Durerea este imensă. A fost un om de o finețe rară”
Alexandru Arșinel și Ion Dichiseanu. Sursă foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 20/05/2021, 16:50
Actualizat: 20/05/2021, 17:20

Ion Dichiseanu a fost un actor minunat, un om de o finețe și o modestie rară, spune Alexandru Arșinel pentru GÂNDUL.RO, într-un mesaj de condoleanţe în urma decesului marelui actor.

„Sunt cele mai triste mesaje din viața noastră pe care le dăm. Durerea este imensă, cu atât mai mult când afli că a murit cu o bacterie din cauza căreia mor mulți oameni. Ion Dichiseanu a fost un actor minunat, un om de o finețe și o modestie rară, cum nu s-a mai văzut. Regret enorm, și eu și colectivul din care fac parte”, spune actorul Alexandru Arșinel pentru GÂNDUL.RO.

Și reprezentanții Teatrului Național (TNB) au  transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției.

Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. La Teatrul Naţional a fost prezent în distribuţia spectacolului ‘Căruţa cu paiaţe’ (regia Mihai Berechet), care s-a jucat între 1978 şi 1990! Ne va rămâne în amintire ca un mare profesionist al scenei şi un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant! Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a TNB.

Ion Dichiseanu. Sursă foto: Facebook TNB

Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul Floreasca. Marele actor avea 87 de ani și de mai multe luni era internat în urma unei pneumonii.

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

Marele actor s-a născut la 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie în 1959 și a avut o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în cinematografie.

În martie 2017, actorul Ion Dichiseanu a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo, iar în luna mai, acelaşi an, a fost lansat la Bookfest volumul „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda„, care cuprinde memoriile artistului şi multe informaţii pe care nu le-a povestit până acum.

În 2019, președintele Klaus Iohannis i-a înmânat actorului ordinul „Steaua Romaniei” în timpul ceremoniilor dedicate decorarii mai multor personalitati ale vietii culturale romanesti.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult