VIDEO | Alexandru Rafila: Dacă nu trece certificatul verde avem cu toții o problemă. Este responsabilitatea coaliției, PSD și-a făcut datoria

Publicat: 21/12/2021, 22:44
Actualizat: 21/12/2021, 22:48

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu a anunțat că ca demisiona din funcția de ministrul dacă legea certificatului verde nu va trece, însă face apel la responsabilitate din partea parlamentarilor. El a afirmat că partenerii de coaliției trebuie să își asume responsabilitatea în cazul în care legea nu trece.

„Eu nu am anunțat pe nimeni chestiunea asta. Am făcut un apel la responsabilitate”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă partenerii de coaliției din Guvern au discutat despre certificatul verde, ministrul Sănătății a negat acest lucru.

Chestionat când va trece legea certificatului Covid, Rafila a răspuns: „Eu cred că trebuie să treacă cât mai repede pentru că trebuie să avem la dispoziției un instrument dacă cumva apare un val pandemic. Dacă nu apare un val pandemic atunci avem un cadru legal”.

Ministrul Sănătății spune că dacă legea mult disputatului certificat verde nu va trece, coaliția (cu referire la PNL și UDMR n.r)  va fi responsabilă, întrucât PSD și-a făcut datoria și a venit cu un proiect.

„Dacă nu trece certificatul verde avem cu toții o problemă. Nu suntem responsabili. Este responsabilitatea coaliției, PSD și-a făcut datoria, a venit cu acest proiect și suntem dispuși să îl susținem din toate punctele de vedere”, a afirmat ministrul.

Rafila susține ca are susținerea PSD pentru a trece acest proiect, dar a precizat că nu face parte din echipa de negocieri a coaliției care discuta implementarea certificatului verde.

De asemenea el a precizat că PSD nu are cum să „tragă de timp din moment ce a făcut această precizare”.

Conform surselor Digi24, PSD i-ar amenința pe partenerii de coaliție de la PNL că îl vor retrage din guvern pe Alexandru Rafila dacă proiectul de lege pentru folosirea certificatului verde la locul de muncă nu va trece prin asumarea răspunderii în guvern.

Conflictul dintre partide a apărut pentru că PNL vrea ca proiectul de lege să fie votat în parlament, în timp ce PSD vrea adoptarea prin asumarea răspunderii guvernului.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase