Alina GORGHIU despre cercetarea disciplinară din dosarul VLAD PASCU: La momentul în care vom putea afla concluziile, le vom afla

Alina GORGHIU despre cercetarea disciplinară din dosarul VLAD PASCU: La momentul în care vom putea afla concluziile, le vom afla
Publicat: 15/04/2024, 16:25
Actualizat: 15/04/2024, 16:27

Ministrul Justiției și niciunul dintre colegii săi nu pot să stabilească sentințe sau să dea calificative judecătorilor, cum nu pot nici să intervină în cursul unui proces de judecată. Cel puțin așa susține Alina Gorghiu, ministrul Justiției, într-o declarație publică făcută în cadrul unei conferințe de presă, despre dosarul lui Vlad Pascu. Este vorba despre dosarul în care doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviți, în Stațiunea 2 Mai,  de mașina condusă de Vlad Pascu, care se afla sub influența drogurilor. Ministrul Justiției a făcut apel la profesioniștii implicați în soluționarea acestui dosar să trateze cauza cu seriozitate. 

Ministrul Justiției spune că a primit foarte multe sesizări din partea mai multor persoane care i-au cerut să intervină în dosarul de la 2 Mai. Intervențiile despre care a vorbit public Alina Gorghiu au fost doar cele venite din partea acelora care vor o pedeapsă exemplară pentru autorul celor două crime.

Nu un singur cetăţean, ci foarte mulţi cetăţeni din România ne-au solicitat nouă, celor din Ministerul Justiţiei, să intervenim. Numai părinţii victimelor de la 2 Mai să nu fii! Vă spun fără ezitare, aceşti părinţi ai victimelor de la 2 Mai, ca şi oricare alţi părinţi din dosare cu victime, nu au voie să treacă prin emoţiile negative prin care au trecut în cadrul procesului. Înţeleg şi eu, şi colegii din sistemul judiciar, cât de mare este emoţia publică faţă de tot ceea ce se întâmplă în acest proces, cât de mare este revolta din societate. Se vede şi interesul sporit al presei pe această speţă. Însă ştim cu toţii care sunt limitele competenţelor Ministerului Justiţiei înt-un stat de drept, într-un stat democratic, unde independenţa Justiţiei trebuie respectată. Acest lucru nu înseamnă că eu, ca mamă, ca cetăţean, ca ministru, nu cred că o persoană drogată care a omorât nişte adolescenţi nu trebuie pedepsită exemplar. În orice dosar, nu doar în acest dosar. Trebuie să ştiţi cu toţii că ministrul Justiţiei şi colegii mei din minister nu putem niciunul să stabilim sentinţe, nu putem să dăm calificative judecătorilor, nu putem interveni în cursul unui proces de judecată”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Aceasta a subliniat că este foarte atentă la ce se întâmplă în acest dosar și consideră că nu trebuie să se mai repete astfel de situații din cauza cărora imaginea Justiției ar avea de suferit. Alina Gorghiu vrea să transmită celor care au sesizat-o că ”Ministerul Justiţiei nu are nicio pârghie în timpul unui proces de asemenea natură”.

Alina Gorghiu a precizat că vrea să le transmită cetăţenilor care au sesizat-o faptul că ”Ministerul Justiţiei nu are nicio pârghie în timpul unui proces de asemenea natură”.

Cer tuturor profesioniştilor implicaţi în soluţionarea acestui dosar să trateze cauza cu maximă seriozitate, cu profesionalism, aşa cum trebuie să o facă în fiecare dosar, mai ales atunci când vorbim de victime! În acest caz, există o procedură demarată de Inspecţia Judiciară. S-au făcut procedurile de verificare prealabilă, suntem în faza de cercetare disciplinară şi ea este spre final, vom afla deznodămîntul în curând. Este o procedură confidenţială, ca atare, la momentul în care vom putea afla concluziile, le vom afla”, a mai adăugat ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto