Alina Gorghiu îl laudă pe Horodniceanu. Ministrul a dezvăluit cum reacționează când este oprită în trafic: „Mă recunoaşte poliţistul dacă graseiez”

Alina Gorghiu îl laudă pe Horodniceanu. Ministrul a dezvăluit cum reacționează când este oprită în trafic: Mă recunoaşte poliţistul dacă graseiez
Publicat: 06/04/2024, 14:38
Actualizat: 06/04/2024, 14:38

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a afirmat, în legătură cu incidentul din trafic dintre Daniel Horodniceanu, fost vicepreşednte CSM, şi poliţiştii care îl opriseră, că acesta este un om echilibrat şi este convinsă că a tras concluziile potrivite după această întâmplare. În ceea ce priveşte propria reacţie când este oprită în trafic, Alina Gorghiu afirmă că este ”foarte civilizată şi politicoasă.”  “În general, încerc să nu spun nimic, mă recunoaşte poliţistul dacă graseiez, dacă spun ceva cu r”, a explicat ministrul.

„Știindu-l un om echilibrat pe domnul procuror Horodniceanu, că a învăţat multe din întâmplarea asta”

Alina Gorghiu a fost întrebată sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă replica “Ştiţi cine sunt eu” folosită de Daniel Horodniceanu când a fost oprit de poliţişti în trafic i se pare una demnă de un magistrat.

“Sunt momente şi momente în viaţă când dai replici mai mult sau mai puţin inspirate. Întâmplarea face că l-am văzut pe domnul procuror Horodniceanu, punându-şi cenuşă în capul ulterior acestui moment şi explicând că are să-şi facă reproşuri pentru replica asta neinspirată. A fost o procedură disciplinară, ştiţi cum s-a soluţionat.

Hotărârile judecătoreşti eu le respect aşa cum sunt, mai ales din postura asta, n-am voie să le comentez, însă sunt convinsă, ştiindu-l un om echilibrat pe domnul procuror Horodniceanu, că a învăţat multe din întâmplarea asta şi vă spun că şi eu m-am uitat cu atenţie, nu o dată, de mai multe ori m-au oprit în trafic colegii de la MAI, Poliţia Română, şi sunt foarte civilizată şi politicoasă”, a afirmat Alina Gorghiu.

„Este o replică care sper să nu facă istorie printre persoanele publice”

Aceasta a fost întrebată, dacă atunci când a mai fost oprită în trafic, nu a lăsat să i se vadă legitimaţia de la Parlament.

“În general încerc să nu spun nimic, mă recunoaşte poliţistul dacă graseiez, dacă spun ceva cu r. De multe ori, poliţistul te recunoaşte înainte să îl întrebi cine eşti, în trafic. Nu, e o replică care sper să nu facă istorie printre persoanele publice, dar repet, domnul Horodniceanu e un om echilibrat şi sunt convinsă că a tras concluziile potrivite după această întâmplare”, a explicat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a menţionat că nu vom avea un al doilea caz de acest gen.

“Nu vă faceţi griji că nu se deschid portiţe. Cine a avut de învăţat, a avut de învăţat. A fost într-adevăr o replică nefericită, dar cu toţi i-am luat aminte şi sunt convinsă că o să fie greu de găsit un al doilea caz de genul acesta”, a declarat Alina Gorghiu.

„Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?”

În luna mai 2023, au apărut în spaţiul public imagini în care, oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, iar la acel moment vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.  ÎCCJ a decis că Daniel Horodniceanu nu va fi sancţionat în cazul dialogului avut cu poliţiştii.

Conform unei înregistrări video apărute în spaţiul public, Horodniceanu i-a întrebat pe poliţişti dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor. În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

În aceeaşi filmare este surprins momentul în care vicepreşedintelui CSM îi sunt solicitate actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii şi poliţa de asigurare.

„Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?”, a continuat Horodniceanu.

Agentul de poliţie îi răspunde că a fost oprit pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în trafic, a făcut o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi rula cu o viteză mai mare decât prevederile legale. Poliţistul i-a transmis că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele pentru că a dorit să îi atragă atenţia la greşelile din trafic.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a susţinut că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.

CITIȚI ȘI:

Daniel Horodniceanu scapă DEFINITIV de orice sancțiune după scandalul cu Poliția Rutieră / Decizia Instanței Supreme

Verificări în urma incidentului în care a fost implicat vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu. Inspecția Judiciară s-a autosesizat

Poliţia Iaşi: Imaginile cu Daniel HORODNICEANU nu au fost realizate cu body-cam-ul instituţiei, ci cu telefonul mobil. Care este explicația

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...