ALRO disponibilizează 100 de angajați. Anunțul a fost făcut de liderii de sindicat ai uzinei

ALRO disponibilizează 100 de angajați. Anunțul a fost făcut de liderii de sindicat ai uzinei
Sursă FOTO: Captură Youtube
Publicat: 21/07/2022, 16:30

Liderii de sindicat de la ALRO Slatina au fost informați joi, de conducerea uzinei, că 100 de angajați vor fi trecuți pe lista de concedieri. Aceștia ar urma să plece acasă cu salarii compensatorii.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de Sindicatul Liber Aluministul, angajații ALRO au fost anunțați că se fac din nou disponibilizări. 100 de salariați ar urma să plece acasă în următoarele două săptămâni. “Se dorește ca și concedierea celor peste 100 de angajați să se facă în mod amiabil, prin înțelegerea părților (…) Concedierile colective nu se vor opri aici și vor continua până la sfârșitul anului urmând ca ALRO S.A să concedieze peste 1200 de oameni, mai mult decât jumătatea personalului care îl are acum”, a declarat Constantin Popescu, liderul de sindicat al  Sindicatului Liber Aluministul.

Liderii de sindicat spun că s-a ajuns aici din cauza mai multor motive. “Motivele tehnico-economice sunt următoarele: imposibilitatea asigurării în totalitate a necesarului de energie electrică și gaz metan la prețuri care să facă sustenabilă și eficientă menținerea în funcțiune a întregii capacități de producție a ALRO în perioada 2022-2023, necesitatea stringentă de luare a unor măsuri de reducere considerabilă a nivelului de producție și, implicit, de reducere a costului cu forța de muncă, oprirea\diminuarea funcționării unor capacități de producție (și conservarea lor) ceea ce a condus la rămânerea fără activitate a personalului aferent”, se arată în comunicat.

Problemele la ALRO Slatina au început anul trecut odată cu scumpirea energiei electrice. Au fost închise mai multe hale de producție, iar 600 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult