Alte două femei îl acuză pe preotul Visarion Alexa de viol și hărțuire sexuală. Poliția caută și alte victime ale părintelui

Alte două femei îl acuză pe preotul Visarion Alexa de viol și hărțuire sexuală. Poliția caută și alte victime ale părintelui
Noi acuzați împotriva părintelui Visarion
Publicat: 21/09/2022, 18:59

După ce a fost acuzat de o femeie de harțuire sexuală, preotul Visarion Alexa se confruntă acum cu încă două acuzații de același fel.

O altă femeie a acuzat, sub protecția anonimatului, că ar fi fost violată de preot, iar a treia femeie spune că părintele a abordat-o într-un mod prea „apropiat”.

„Pr. Visarion Alexa m-a contactat pentru prima dată în timpul campaniei dinaintea referendumului „pentru familie”. Mi-a spus că vrea să mă invite la biserică pentru o dezbatere. Am acceptat, bineînțeles. Câțiva jurnaliști independenți au spus că ar fi interesați să participe.

Întâlnirea nu a mai avut loc, deși am postat câteva memento-uri.

Ulterior, am mai primit câteva postări de la ea – versete, parabole. Am răspuns, când am răspuns, politicos – folosind întotdeauna pronumele de politețe. Preotul trimitea ocazional ursuleți de pluș cu inimioare, lucru care la un moment dat a încetat. Orice femeie matură din România știe că atunci când primește ursuleți de pluș cu inimioare trebuie să fie sobră și laconică.
Ceea ce vreau să spun este că scandalul nu mă surprinde foarte mult.

PS. Am dovada atât a avertismentelor, cât și a ursuleților cu inimioare. Așa că economisiți-vă respirația dacă vreți să mă convingeți că a fost imaginația mea”, spune una dintre femeile care acuză Visarion Alexa de hărțuire.

Preotul Visarion Alexa (46 de ani), un cunoscut preot din București, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce polițiștii de la Secția 20 din cadrul Poliției Municipiului București au fost sesizați de o enoriașă (37 de ani) că acesta ar fi agresat-o sexual în timpul spovedaniei. Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru Gândul că totul a început când preotul a luat-o pe femeie în brațe în timpul spovedaniei pentru a o consola, moment în care i-a atins sânii și organul sexual.

Preotul Visarion s-a dus să dea cu subsemnatul la Poliție

Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Instanța a hotărât ca preotul să se prezinte, în fiecare miercuri, la Secția 3 Poliție Rurală Bolintin-Vale. Acesta a fost adus la ora convenită cu autoritățile chiar de către soția lui, cu un autoturism Volvo. Preotul era îmbrăcat sport, cu hanorac și șapcă și avea la el mai multe documente eliberate de autorități.

Ajuns în fața Postului de Poliție, Visarion Alexa a constatat că ușa era încuiată, iar grilajul era tras și asigurat cu un lacăt. Acesta a sunat pentru a cere detalii și a fost direcționat către o altă unitate de poliție, situată la aproximativ 20 de kilometri și care, în viziunea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, s-ar afla „în apropiere”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult