Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a găsit încuiată ușa Postului de Poliție Joița. Venise pentru controlul judiciar

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a găsit încuiată ușa Postului de Poliție Joița. Venise pentru controlul judiciar
Visarion Alexa a găsit închis la Poliție/Sursa foto/Știrile PRO TV
Publicat: 21/09/2022, 16:31
Actualizat: 21/09/2022, 17:48

Preotul Visarion Alexa a găsit, miercuri, ușa încuiată la sediul Postului de Poliție Joița, din județul Giurgiu, unde a fost obligat de instanță să meargă, săptămânal, pentru verificarea controlului judiciar. Acesta a fost redirecționat către o altă unitate de poliție, situată la aproape 20 de kilometri distanță.

Acuzat că ar fi agresat sexual o enoriașă în vârstă de 37 de ani, care suferea din dragoste, părintele Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul bucureștean Militari, a fost plasat sub control judiciar de magistrații Judecătoriei Sectorului 6, după ce, inițial, a fost reținut pentru 24 de ore.

Instanța a hotărât ca preotul să se prezinte, în fiecare miercuri, la Secția 3 Poliție Rurală Bolintin-Vale. Acesta a fost adus la ora convenită cu autoritățile chiar de către soția lui, cu un autoturism Volvo. Preotul era îmbrăcat sport, cu hanorac și șapcă și avea la el mai multe documente eliberate de autorități.

Ajuns în fața Postului de Poliție, Visarion Alexa a constatat că ușa era încuiată, iar grilajul era tras și asigurat cu un lacăt. Acesta a sunat pentru a cere detalii și a fost direcționat către o altă unitate de poliție, situată la aproximativ 20 de kilometri și care, în viziunea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, s-ar afla „în apropiere”.

Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bolintin-Vale, din care face parte Postul de Poliție Joița, se aflau la o intervenție, la momentul prezentării bărbatului la postul de poliție, pentru efectuarea activităților de supraveghere judiciară, motiv pentru care a fost redirecționat la sediul secției din orașul Bolintin-Vale”, a anunțat IPJ Giurgiu.

Procurorii au cerut arestarea părintelui

Preotul Visarion Alexa, în vârstă de 46 de ani, a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore, de poliţiştii bucureșteni ai Secției 20, după ce o enoriașă de 37 de ani s-a plâns că acesta ar fi agresat-o sexual în timp ce se spovedea.

Preotul ar fi luat-o în brațe pe femeie în timpul spovedaniei, pentru a o consola, moment în care i-ar fi atins sânii și organul sexual.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 6 au respins, în ședința de sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a procurorilor și au dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.


CITEȘTE ȘI:

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală pe internet. A doua victimă face mărturisiri

Stenograme uluitoare | Părintele Visarion Alexa, către enoriașa care îl acuză de agresiune: „Te deranjează că te-am atins? (…)”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult