Alte două localități din Ilfov au trecut de pragul de 2 la mie al incidenței COVID. Ce restricții au instituit autoritățile

Alte două localități din Ilfov au trecut de pragul de 2 la mie al incidenței COVID. Ce restricții au instituit autoritățile
Prefectura Ilfov foto: Facebook / Instituția Prefectului Ilfov
Publicat: 11/09/2021, 12:29
Actualizat: 11/09/2021, 15:08

Restricțiile anti-COVID s-au întors în alte două localități din județul Ilfov – Popești-Leordeni și Periș –, unde incidența cazurilor de infectare din ultimele 14 zile a depășit pragul de 2 la mia de locuitori. Nunțile, botezurile și  mesele festive se vor desfășura cu un număr limitat de persoane, iar masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.

Localitățile din Ilfov cu incidențe de peste 2 la mie sunt: Afumați, Chiajna, Ciorogârla, Mogoșoaia și Snagov. Și în aceste localități s-au instituit restricții.

În 10 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov a emis HOTĂRÂREA nr.153, valabilă pentru localitățile Popești-Leordeni și Periș.

Ultima Hotărâre a CJSU Ilfov

„Se constată că la nivelul localității Popești-Leordeni rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 10.09.2021 este de 2,10/1000 de locuitori, iar la nivelul localității Periș rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 10.09.2021 este de 2,01/1000 de locuitori fapt pentru care, începând cu data de 11.09.2021 ora 00:00 se dispun următoarele măsuri, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență:

  • În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura
  • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare. Participarea este permisă doar pentru:  1. persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, 2. persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv 3. persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în Hotărârea nr.153 din 10.09.2021privind măsurile dispuse pentru localitățilePopești -Leordeni și Periș.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul localităților Popești-Leordeni și Periș cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, în localitățile Popești-Leordeni și  Periș, cu  excepția  participării  a  cel  mult  30  de  persoane  care  nu  locuiesc împreună.

Ce incidențe se înregistrează în județul Ilfov

Lista incidenței cazurilor COVID-19 înregistrate în ultimele 14 zile, conform Prefecturii Ilfov:

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală