UPDATE | Amenințare cu bombă în centrul Timișoarei. Polițiștii au identificat autorul

Publicat: 05/09/2022, 10:48
Actualizat: 05/09/2022, 12:36

Autoritățile din Timișoara au intrat în alertă luni dimineața, după un apel telefonic care a anunțat în jurul orei 9 plasarea unui dispozitiv exploziv în plin centru al orașului, la sediul Diecezei Româno-Catolice din Centrul Istoric. Ulterior au anunțat că au identificat apelantul, un personaj cunoscut localnicilor.

Zeci de polițiști, jandarmi și pompieri au descins pe stradă Episcop Augustin Pacha, au blocat traficul pietonal și au început cercetările, potrivit Ziare.com.

Ei verifică sediul episcopiei româno catolice, încăpere cu încăpere.

Potrivit sursei citate, din primele date, autorul alertei cu bombă ar fi elevul de 16 ani care a mai pus pe jar autoritățile în luna mai, când a anunțat plasarea unui dispozitiv exploziv la magazinul Bega, iar în ianuarie susținea la numărul de urgență că este o bombă la Liceul Catolic din Timișoara, scrie opiniatimisoarei.ro.

Un timișorean care se afla în zona centrală luni dimineață a relatat că un băiat l-a abordat pe stradă și l-a întrebat dacă „vrea să vadă puțină acțiune”, iar la scurt timp forțele de intervenție au împânzit strada.

„Astăzi, 05 septembrie a.c., în jurul orei 09:04, polițiștii timișoreni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Augustin Pacha din Timișoara s-ar afla o bombă. La fața locului, au ajuns, echipaje SRI, polițiștii și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă, iar, în prezent, se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv întemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere”, a transmis IPJ Timiș.

Ulterior, polițiștii bănățeni au confirmat că l-au identificat pe tânărul respectiv ca fiind autorul apelul.

„În urma verificărilor efectuate, cu privire la alarma falsă cu bombă, polițiștii l-au identificat pe cel care a alertat autoritățile, fiind vorba despre același minor de 15 ani, care a mai sesizat în lunile Ianuarie și Mai ale acestui an, existența unor bombe la un liceu și la un centru comercial din Timișoara. Acesta urmează a fi sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență”, potrivit IPJ Timiș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase