Amenințarea ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov: „Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție”

Amenințarea ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov: „Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție”
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov / FOTO – Profimedia
Publicat: 03/03/2022, 15:52

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a amenințat din nou țările occidentale, joi, într-un interviu acordat televiziunii de stat.

„Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție”, a spus Lavrov, întrebat despre amenințările Rusiei cu bomba nucleară. Acesta a spus că vestul se pregătește de război cu Rusia, iar amenințarea nucleară „nu este în capul rușilor”.

Întrebat despre crimele de război comise de Rusia în Ucraina, Lavrov a făcut o declarație halucinantă, în care i-a acuzat pe militarii ucraineni că jefuiesc civilii din orașele atacate de ruși, și că îi folosesc ca scuturi umane. Acesta a mai spus că Rusia va continua opreațiunea militară în Ucraina „până la sfârșit”, potrivit Sky News și Reuters.

„Nu vom permite ca unele provocări să ne dezechilibreze, să ne scoată din echilibru de forțe, dar dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție”, a amenințat Lavrov țările occidentale.

Întrebat despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin, Lavrov a spus că „sunt declarații ale politicienilor occidentali”.

„Ei repetă război nuclear, asta nu este în capul rușilor”, a declarat ministrul de externe al Rusiei.

Lavrov s-a referit la rezistența ucrainenea cu termenul de „regimul neo-nazist de la Kiev” și a făcut declarații halucinante despre civilii uciși în atacurile rusești.

„Nu justific nicio acțiune care duce la moartea civililor, dar nu noi am inventat expresia victime colaterale, aceasta a fost inventată de partenerii noștri occidentali în aventurile lor din Irak, Libia și așa mai departe” a mai spus Lavrov.

Ministrul rus de Externe a mai spus că trupele ucrainene „jefuiesc civili” și că „sunt doar niște tâlhari”. „Civilii sunt folosiți ca scuturi umane” (de armata ucraineană-n.r.), a mai spus Lavrov.

În ultimele zile sute de civili au murit în Ucraina în atacurile rusești, iar diverse relatări și imagini video au surprins rezistența populației civile la invazia rusească. În unele localități, rușii au fost văzuți jefuind magazine, potrivit Digi 24.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult