Magda Bistriceanu, despre Dan Vîlceanu, propus de Cîțu la șefia MFP: ”Afaceri ale familiei cu firme de stat din energie”

Magda Bistriceanu, despre Dan Vîlceanu, propus de Cîțu la șefia MFP: ”Afaceri ale familiei cu firme de stat din energie”
Magda Bistriceanu, replică acidă după ce ministrul Finanțelor nu a știut cât este salariul minim
Publicat: 18/08/2021, 14:31
Actualizat: 30/08/2021, 12:45

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri – în Biroul Politic Naţional al PNL – pentru funcția de ministru al Finanțelor. Funcția a rămas vacantă și a fost ocupată, interimar, de Florin Cîțu din data de 8 iulie, după ce premierul l-a demis pe Alexandru Nazare.

S-a înregistrat un singur vor împotrivă, al lui Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și contracandidatul lui Florin Cîțu la conducerea partidului.

Dan Vîlceanu a fost validat cu 43 de voturi, Ludovic Orban susținând că ”există riscuri cu privire la această desemnare”.

Analistul politic Magda Bistriceanu susține că această numire ridică unele semne de întrebare, Dan Vîlceanu având ”legături strânse” cu Ministerul Finanțelor, dar și ”afaceri ale familiei cu firme de stat din energie”.

”Cine este Dan Vîlceanu, propus de Cîțu la șefia MFP: O carieră politică începută la PSD, legături strânse cu Ministerul Finanțelor și afaceri ale familiei cu firme de stat din energie. Firma Trefo administrată de mama acestuia a încheiat, recent, un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Firma este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia”, susține Magda Bistriceanu.

Dan Vîlceanu, economist de profesie, cu un doctorat obținut în 2016

CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților arată că Dan Vîlceanu este de profesie economist, cu un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest din Timișoara, obținut în 2016. Primul său loc de muncă a fost ca economist, în 2004, la SC Trefo SRL, urmat mai apoi, doi ani mai târziu, de funcția de director economic la Rominex Mining Engineering.

În 2006, Dan Vîlceanu a intrat în lumea politicii, conducând – timp de trei ani – filiala din Gorj a Tineretului Social Democrat (TSD).

În 2011,Vîlceanu a reconsiderat, și-a schimbat orientarea politică și s-a înscris în Partidul Democrat Liberal (PDL), acolo unde a deținut funcțiile de secretar executiv, prim-vicepreședinte și, ulterior – între 2013 – 2015 – a devenit președinte al PDL Gorj. După fuziunea cu PNL, Dan Vîlceanu a rămas, până în prezent, la șefia filialei PNL Gorj.