Anca Dragu: Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal zilnic la marginile oraşelor. E un atentat la sănătatea publică

Anca Dragu: Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal zilnic la marginile oraşelor. E un atentat la sănătatea publică
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 16/11/2021, 22:00

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, atrage atenţia că sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal zilnic. Mesajul este postat pe Facebook la două zile după ce comisarii Gărzii de Mediu au fost în misiune în jurul Bucureștiului, după ce au fost sesizate depășiri uriașe ale poluării în Ilfov și Capitală în ultimele zile.

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook a Gărzii de Mediu, în data de 14 noiembrie, echipe din cadrul Comisariatului General şi Comisariatul Municipiului, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, au efectuat acțiuni de inspecție și control pe raza județului Ilfov, respectiv în localitățile Sinteşti, Vidra şi Popeşti Leordeni, în vederea prevenirii arderilor necontrolate a deșeurilor.

„Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal la marginile orașelor în fiecare zi. O mână de oameni dau zilnic la schimb sănătatea noastră și a lor pentru deșeuri care pot intra legal în circuitul reciclării.

USR PLUS a subliniat de fiecare dată urgența combaterii poluării din țară. Nivelurile de poluare depășite constant sunt, în mare parte, cauzate de același vechi sistem care acționează prin aceleași metehne pentru propriul interes.

Arderile ilegale ale deșeurilor sunt un atentat la sănătatea publică”, a scris marți Anca Dragu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal

Aceasta anunţă că s-a alăturat parlamentarilor USR PLUS „pentru a duce mai departe lupta USR împotriva poluării”.

„M-am alăturat colegilor mei, astăzi, în Parlament, pentru a duce mai departe lupta USR împotriva poluării, o luptă ce va avea de partea sa legi clare și eficiente prin sancțiuni impuse celor care au de gând să mai otrăvească mediul și aerul nostru”, a mai scris Anca Dragu.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase