Anchetă ITM: Muncitorii surprinși de explozia de la Uzina Tehnică Tohan, în urma căreia un bărbat și-a pierdut viața, nu aveau contract de muncă

Anchetă ITM: Muncitorii surprinși de explozia de la Uzina Tehnică Tohan, în urma căreia un bărbat și-a pierdut viața, nu aveau contract de muncă
FOTO ilustrativ
Publicat: 12/08/2021, 15:51

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov au constatat, în urma verificărilor privind situația muncitorilor aflați la Uzina Tehnică Tohan din județul Brașov în momentul deflagrației, că niciunul dintre aceștia nu avea contract de muncă. 

Doi dintre bărbaţi – între care şi cel decedat în urma deflagrației – nu aveau deloc contracte, iar al treilea avea contract de muncă valabil de joi, 12 august şi nu trebuia să se afle pe platforma industrială.  În urma exploziei urmate de incendiu, un muncitor de 29 de ani a decedat, iar alți doi s-au intoxicat cu fum.

”Două persoane nu aveau contracte în formă legală, iar una dintre ele avea contractul suspendat, urmând ca astăzi să reînceapă activitatea. Dar ieri, potrivit legislaţiei, se afla tot în muncă nedeclarată, el având contractul suspendat şi nu avea ce căuta acolo”, a declarat, joi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, Dana Pascu.

Ea a menţionat că bărbatul care şi-a pierdut viaţa în incendiu nu avea deloc contract de muncă cu firma respectivă.

Sute de kilograme de artificii au fost detonate în urma incendiului de miercuri seară

În același timp, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov verifică în teren situaţia firmei private unde sute de kilograme de artificii au fost detonate, în urma incendiului de miercuri seară.

Conform primelor date, firma nu se află în evidenţele ISU Braşov cu solicitări de avizare sau autorizare pentru securitatea la incendiu, iar documentele prezentate de reprezentanţii acesteia arată că depozitul este mai mic decât suprafaţa minimă pentru care trebuie solicitată autorizarea.

”În evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Ţara Bârsei» al judeţului Braşov nu există solicitări de avizare/autorizare, pe linia securităţii la incendiu din partea firmei SC Temexson SRL. În perioada imediat următoare se vor desfăşura activităţi de verificare specifice atât a situaţiei din teren, cât şi a documentelor firmei, urmând a stabili dacă se încadrează sau nu în prevederile HGR 571/2016 – privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu”, a transmis, joi, ISU Braşov.

Reprezentanţii firmei au prezentat inspectorilor ISU documente din care ar rezulta că depozitul nu se supune avizării pentru incendiu

Conform Hotărârii de Guvern privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, de acest document au nevoie spaţiile de producţie sau de depozitare mai mari de 600 de metri pătraţi.

Reprezentanţi ISU Braşov au declarat, pentru News.ro, că reprezentanţii firmei au prezentat inspectorilor ISU documente din care reiese că suprafaţa depozitului care a ars este mai mică de 600 de metri pătraţi.

Deflagrația s-a produs, miercuri seară, la un depozit privat de artificii de lângă Uzina Tehnică Tohan, din judeţul Braşov. În depozit erau peste 600 de kilograme de artificii,

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...