Anchetatorii au dezvăluit cum i-au prins pe ucigașii femeii din geamantan. Care a fost elementul „cheie”care i-a dus pe polițiști până la ușa criminalilor

Anchetatorii au dezvăluit cum i-au prins pe ucigașii femeii din geamantan. Care a fost elementul „cheie”care i-a dus pe polițiști până la ușa criminalilor
Sabina Mircea a fost ucisă în casa unor proxeneți din cartierul bucureștean Ferentari
Publicat: 18/11/2020, 07:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:23

Cele trei persoane ridicate de anchetatori în cazul femeii ucise și arse pe un câmp situat în județul Giurgiu au fost reținute de procurorii giurgiuveni, în noaptea de marți spre miercuri, după mai multe ore de audieri, pentru acuzațiile de omor calificat și profanare de cadavre. Procurorii au explicat cum au reușit, în cele din urmă, să pună mâna pe cei trei suspecți la capătul unui volum de muncă uriaș, care, timp de mai bine de două săptămâni, a implicat sute de verificări.

Procurorii giurgiuveni și judiciariștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române au explicat cum au reușit să-i identifice și să-i prindă pe presupușii criminali care, la sfârșitul lunii trecute, chiar în seara de Halloween, au omorât-o pe Sabina Mircea, o femeie în vârstă de 32 de ani. Apoi, i-au băgat trupul într-o valiză și i-au dat foc pe un câmp aflat între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, din județul Giurgiu, aflat la aproximativ 50 de kilometri de București.

Conform unei comunicări oficiale al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, echipa de anchetă a reușit, după vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, să stabilească exact cu ce mașină a fost transportat cadavrul Sabinei Mircea.

În acest fel, dar și după audierea mai multor martori, anchetatorii au reușit să afle cine a condus autoturismul respectiv și unde locuiește.

„Ca urmare a vizionării și analizării minuțioase a camerelor de supraveghere, coroborat cu declarațiile martorilor audiați în cauză și alte probe administrate, a fost identificat autoturismul cu care a fost transportat geamantanul în care se afla corpul victimei”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Criminalele stabiliseră din timp ce să declare în anchetă

Așa au ajuns autoritățile la o adresă din cartierul bucureștean Ferentari, la care locuiau trei persoane, un bărbat și două femei, care sunt surori. Tot acolo, era parcată și mașina care apărea în imagini.

În dimineața zilei de marți, anchetatorii au descins la adresa respectivă, iar cei trei suspecți au fost duși la Giurgiu, pentru audieri.

Conform unor surse apropiate anchetei, la momentul respectiv, polițiștii și procurorii aveau deja probe suficiente conform cărora crima ar fi fost comisă de cele două femei, iar bărbatul le ajutase să bage cadavrul în geamantan și îl transportase pe câmp, unde îi dăduse foc.

Anchetatorii au stabilit că Sabina Mircea era prostituată și locuia împreună cu cei trei. În noaptea crimei, ar fi avut loc o ceartă, în urma căreia femeia a fost omorâtă după ce a fost lovită în cap cu corp dur, greu, dar în același timp ascuțit, cel mai probabil o toporișcă.

Sursele citate au precizat că, inițial, suspecții nu au recunoscut, însă, după ore în șir de audieri, polițiștii au reușit să obțină primele mărturii.

Femeile ar fi spus că, de fapt, Sabina Mircea ar fi încercat să se sinucidă și ar fi băut insecticid, iar ele, de fapt, ar fi sărit în ajutorul ei, ca să o resusciteze. În timp ce-i făceau masaj cardiac și-ar fi dat seama că i-ar fi rupt mai multe coaste și de teamă că ar putea fi acuzate pe nedrept că i-au provocat moartea, au decis să-i curme viața și să scape de cadavru.

Cel mai probabil, acestea aflaseră din presă că, în urma necropsiei, s-a costatat că victima avea patru coaste fisurate și stabiliseră, de comun acord, ce să spună în cazul în care autoritățile vor ajunge la ele.

Audierile nu au fost lipsite de incidente, în condițiile în care suspecții au acuzat stări de rău, febră și grețuri, motiv pentru care fost nevoie de intervenția unei ambulanțe.

Toate cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate instanței Trubunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult