Sindicatul „lucrătoarelor sexuale” deplânge moartea femeii ucise și arse pe câmp. „O vom păstra pe Mihaela Sabina în memoria noastră!” (EXCLUSIV)

Sindicatul „lucrătoarelor sexuale” deplânge moartea femeii ucise și arse pe câmp. „O vom păstra pe Mihaela Sabina în memoria noastră!” (EXCLUSIV)
Cu patru ani înainte să fie ucisă, Sabina Mircea s-a fotografiat alături de jurnalista Mara Bănică
Publicat: 11/11/2020, 17:52
Actualizat: 11/11/2020, 17:58

Asociația pentru Drepturile Lucrătoarelor și Lucrătorilor Sexuali în România (SWC – Sex Workers’ Rights Association in Romania) a publicat un mesaj emoționant, pe pagina de Facebook a organizației, în memoria Mihaelei Sabina Mircea, femeia ucisă și arsă, la sfârșitul lunii trecute, pe un câmp situat între localitățile giurgiuvene Ghimpați și Valea Plopilor.   

Organizația non-guvernamentală se declară puternic afectată de moartea tinerei în vârstă de 32 de ani, despre care anchetatorii au aflat că lucra într-un salon de masaj erotic din centrul Capitalei.

„Colega noastră, Mihaela-Sabina, a fost ucisă! Zilele acestea citim cu multă îndurerare știrile apărute despre Mihaela-Sabina, despre cele mai cumplite ultime clipe din viața ei.  Răpită, violată, torturată, ucisă, cadavrul incendiat. Suntem îndoliate de moartea ei, deși nu am cunoscut-o”, au scris, pe Facebook, reprezentantele Asociației pentru Drepturile Lucrătoarelor și Lucrătorilor Sexuali.

În plus, reprezentantele prostituatelor au deplâns faptul că așa numitele „lucrătoare sexuale” nu beneficiază de protecție din partea autorităților și consideră că, din punctul de vedere al societății românești, viețile lor „valorează mai puțin”.

SWC: „Încercăm să contribuim la o lume mai bună”

„Noi o vom pastra pe Mihaela-Sabina în memoria noastră, alături de Laura și multe altele, încercând să contribuim la o lume mai bună, cu mai puțina violență”, au mai spus reprezentantele organizației.

Un șofer de tir anunța, vineri, 31 octombrie, în jurul orei 22.30, că pe DN 6, între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor a descoperit un cadavru incendiat. De fapt, omul a spus că observase focul de la volan și oprise ca să stingă flacăra. Atunci, a constatat că, de fapt, era vorba despre un trup de om.

Mihaela Sabina Mircea avea un băiețel în vârstă de 8 ani, pe care îl creștea singură, după ce a divorțat. Aceasta lucra la un salon de masaj erotic din zona Unirii, din București și era cunoscută ca prostituată.

Tânăra a fost identificată în baza unei amprente de la o mână care nu ars în totalitate. Anchetatorii au realizat un cerc de suspecți și fac eforturi să identifice criminalul.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase