André Leon Talley, stilistul lui Barack Obama, a murit la 73 de ani. Jurnalistul de culoare, un adevărat simbol al revistei „Vogue”

André Leon Talley, stilistul lui Barack Obama, a murit la 73 de ani. Jurnalistul de culoare, un adevărat simbol al revistei „Vogue”
André Leon Talley, stilistul lui Barack Obama, a murit la 73 de ani. Jurnalistul de culoare, un adevărat simbol al revistei „Vogue” / Foto: Captură Twitter
Publicat: 19/01/2022, 10:20

Primul director de creație de origine afro-americană din istoria revistei „Vogue”, André Leon Talley, a murit la 73 de ani.

Anunțul a fost făcut marți de agentul său, David Vigliano, transmite The Independent.

Fostul redactor-șef al revistei „Vogue” a murit într-un spital din White Plains, New York.

Cauza morții nu a fost încă dezvăluită. Talley a coordonat departamentul de știti de modă al revistei „Vogue”, între 1983 și 1987, apoi a devenit primul director de creație afro-american din istoria publicației, având funcția între 1988 și 1995.

O adevărată emblemă a modei, Talley a fost cunoscut pentru promovarea diversității în industria globală de fashion.

Talley s-a ocupat de imaginea lui Barack și Michelle Obama

Talley a fost și stilistul soților Obama, pe vremea când Barack era președinte și Michelle, Prima Doamnă a Americii.

Anul trecut, Franța i-a acordat lui Talley distincția ‘Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres’, pentru meritele sale în zona artei, literaturii și promovarea acestor deziderate.

În 2007, Talley a ocupat locul 45 în clasamentul „Out” al celor mai puternice 50 de persoane gay bărbați și femei din SUA.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult