VIDEO | Andreea Bălan a vrut să cumpere un apartament în complexul Planorama, dar s-a ales cu o pagubă de 90.000 de euro. Putea să fie vecină cu Elisabeta Lipă, care e proprietara unei garsoniere după mari presiuni asupra dezvoltatorului

Publicat: 20/09/2022, 22:44
Actualizat: 20/09/2022, 22:55

Un investitor israelian a lansat, în urmă cu 17 ani, un proiect imobiliar ambițios numit Planorama, care se afla în zona Doamna Ghica din nordul Capitalei.

Printre cei pe care i-a convins să îşi cumpere, încă din stadiul de proiect, o garsonieră sau un apartament în complexul care urma să aibă patru blocuri turn s-au aflat și cele două cântărețe Andreea Bălan (38 de ani) și Andreea Antonescu (40 ani), fostele membre ale trupei „Andre”.

FOTO: asociatia-planorama.ro

Andreea Bălan a semnat contractul pentru apartamentul din Planorama în 2007, fiind unul din cei 571 de oameni care au rămas fără case, dar cu banii dați, pentru că dezvoltatorul a fugit cu banii când terminase doar unul din cele patru blocuri uriașe. 20 de milioane de euro încasase investitorul israelian de la cei pe care i-a convins să investească în Planorama.

„Timp de un an și jumătate am dat vreo 90.000 euro. Din trei ediţii „Dansez pentru tine”, cea din Mexic și celelalte două din România, plus o campanie electorală. Toţi banii i-am dat acolo”, a declarat Andreea Bălan la Observator TV.

Ar fi vrut un apartament la etajul 11, însă din etajele superioare ale blocului T4 a fost ridicat doar scheletul.

„Am crezut că e doar o pauză, că trece iarna, mai trece o iarnă… Am angajat o firmă de avocatură şi s-a facut un proces.
Sătui să aștepte terminarea complexului imobiliar Planorama, oamenii care au achitat apartamentele au deschis un proces”, a spus artista.

Doar că surprizele pentru ea au continuat, după ce a-a trezit cu conturile blocate. Tabloidele scriau că nu şi-a plătit dările către stat. De fapt, ANAF-ul a vrut să recupereze doar de la ea taxa de timbru pentru procesul colectiv.

„Dacă tu ai bani, îţi luăm ţie banii. Și a trebuit să mai fac eu un alt proces cu fiscul din Ploieşti şi între timp celelalte firme să-si plătească cota lor”, a afirmat Andreea Bălan.

Acum, după 15 ani, Andreea și-a pierdut orice speranță și s-a resemnat în privința banilor pierduţi la Planorama. Singurul bloc locuit astăzi, T3, a fost terminat de proprietari. În 2007 constructorul de la Planorama a intrat în faliment, iar în 2008 lucrările au fost oprite definitiv.

Acum, zona arată dezolant, fiind deja săpate fundațiile, iar în jur sunt niște gropi imense.

Elisabeta Lipă a reușit să se mute în singurul bloc terminat

În schimb, Elisabeta Lipă (57 de ani) – președintele Federației Române de Canotaj – a reușit să devină proprietara unei garsoniere, pentru care a plătit 40 de mii de euro, pe lângă un loc d eparcare pe care a dat 10 mii de euro.

„Ei, la început, au părut oameni foarte serioși. Proiectul arăta extrem de frumos. (…) Premiile se duceau pe ratele de la garsonieră. A fost enorm de greu, am devenit proprietari pentru că s-a pus presiune pe dezvoltatori. Nu i-am lasat, nu i-am lăsat de capul lor”, a spus multipla campioană olimpică la canotaj.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult