Andrei Klimov, senator rus: România, unul din „cele mai înapoiate” state membre NATO

Andrei Klimov, senator rus: România, unul din „cele mai înapoiate” state membre NATO
Foto: Captură
Publicat: 24/01/2023, 14:35

Senatorul rus Andrei Klimov avertizează Chișinăul că riscă „repetarea scenariului ucrainean”, comentând interviul pe care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a acordat Politico. Totodată, acesta numește România una din „cele mai înapoiate” țări membre NATO.

Maia Sandu spunea în interviu că, odată cu invazia rusă din Ucraina, în țara sa a intervenit o „discuție serioasă”, despre o eventuală renunțare la neutralitatea înscrisă în Constituție.

„La Chişinău, pe fundalul conflictului ucrainean, se analizează dacă se va renunţa la statutul de neutralitate consacrat prin Constituţie în favoarea aderării la o „alianţă mai mare”, după cum a răspuns preşedintele moldovean M. Sandu la o întrebare adresată de Politico. Sandu a fost întrebată de Politico despre disponibilitatea sa de a adera la NATO”, scrie senatorul rus Andrei Klimov într-un comentariu postat pe contul său de Telegram.

Klimov vorbește despre un scenariu apocaliptic, dacă Ucraina va fi „acaparată” de NATO.

„Acei membri pro-americani ai NATO tocmai acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a lupta cu Rusia pe câmpul de luptă. Populaţia ucraineană, mulţumită lui Biden şi colegilor săi europeni, se reduce pe zi ce trece. Numărul acestora pe teritoriile aflate sub controlul regimului marionetă de la Kiev este deja de aproape două ori mai mic decât în URSS. Pierderile totale, milioane de oameni, sunt de multe ori (!) mai mari, de altfel, decât întreaga populaţie a Moldovei. Iar economia şi sfera socială a celei mai dezvoltate republici din URSS – Ucraina – se află acum în ruină datorită executorilor săi pro-NATO”, scrie senatorul Andrei Klimov.

Senatorul continuă: „Doamna Sandu este atât de indiferentă faţă de moldoveni şi atât de dependentă de Washington, de servitorii săi europeni, încât este gata să repete politica sinucigaşă a unor trădători de ţară din Ucraina vecină, precum Poroşenko şi Zelenski?!”

Klimov: România unul din „cele mai înapoiate” state NATO

El numește Republica Moldova „țară vecină” și spune că poate deveni o „provincie a României”, despre care spune că este unul din „cele mai înapoiate” state NATO.

„Nu este timpul, dragi cetăţeni ai ţării vecine, să trageţi propriile concluzii cu privire la gândurile actualilor voştri şefi de a transforma teritoriile moldoveneşti într-un alt teatru de operaţiuni militare NATO? Sau poate că scopul lui Sandu & comp este de a transforma Moldova, încă neutră şi formal independentă, într-o provincie a României din NATO (poate, unul dintre cele mai înapoiate state membre NATO)?”, scrie senatorul.

În încheiere, acesta amenință Chișinăul, dacă preferă o direcție pro-Vest: „Apropo: problemele dezastruoase ale Ucrainei au început după lovitura de stat pro-occidentală (2014), urmată de respingerea neutralităţii constituţionale „neindependente” care exista până atunci şi de anunţul oficial al politicii Kievului de aderare la blocul militar anti-rusesc NATO”.

Andrei Klimov a avut declarații tranșante și cu altă ocazie. Membru în Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului rus, a declarat că „se ocupă” de amenințarea Republicii Moldova.

„Nazismul şi neonazismul înfloresc nu numai în Ucraina, iar subiectul denazificării nu se limitează la teritoriul acestei ţări”, declara senatorul în mai anul trecut, când se afla la conducerea unei comisii termporare înfiinţate în Consiliul Federaţiei „pentru protecţia suveranităţii statului şi prevenirea amestecului în afacerile interne ale Federaţiei Ruse”.

Acesta sublinia, potrivit știrileprotv.ro, că „denazificarea” se poate realiza prin diverse modele, nu doar cu ajutorul unei „operațiuni militare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine