Angajată a CARP Suceava, acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare. Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 1,5 milioane de lei

Redactor:
Florentina Dinu
Angajată a CARP Suceava, acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare. Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 1,5 milioane de lei
Casa de Ajutor Reciproc A Pensionarilor Suceava

O angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare și 1.900 de falsuri în înscrisuri. Aceasta a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Escrocheria a ieșit la iveală în vara anului 2015. Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 1,5 milioane de lei, din care în jur de o treime din sumă a fost recuperată.

O angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare și 1.900 de falsuri în înscrisuri

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, din luna mai 2005, inculpata a preluat gestiunea unui punct de lucru din Darmanesti al CARP SUCEAVA, iar la data de 28.12.2010 i-a fost încheiat un contract individual de muncă.

În această calitate, inculpata avea acces la baza de date şi la datele personale ale clienţilor, activitatea sa infracţională fiind realizată prin folosirea datelor de indentificare a 366 persoane.

„Astfel, în perioada 25.05.2006- 07.08.2015, inculpata şi-a însuşit din gestiune şi folosit în interes personal, suma totală de 1.617.751,23 lei prin mai multe mijloace frauduloase, respectiv prin întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut şi dispoziţii de plată în numele unor membri ai casei de ajutor, prin nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizaţie sau rată împrumut, prin retragerea din cotizaţiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau prin falsificarea chitanţelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizaţii la rata împrumut (din prejudiciul total de 1.617.751,23 lei s-a recuperat suma de 455.874,97 lei)”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Au fost identificate şi ridicate în original, un număr de 1.887 înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanţe, adeverinţe, dispoziţii de plată şi cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanţei de judecată a se pronunţa cu privire la desfiinţarea acestora.

A delapidat banii aproape 10 ani, fără ca șefii CARP să sesizeze ceva

În august 2005, zeci de oameni din satul Dărmănești au aflat că au datorii de zeci de mii de lei în urma unor împrumuturi pe care nu le-au făcut ori că economiile lor din fondurile depuse la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor au dispărut.

Din prejudiciul total a fost recuperată, până la momentul dispunerii trimiterii în judecată, suma de aproape 456.000 lei, pentru diferenţă fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul inculpatei.

Procesul în care Elena Ladaniuc va fi judecată pentru infracțiunile de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată a fost înregistrat deja pe rolul Judecătoriei Suceava.

Mai există un caz de fraudă masivă al unei foste angajate a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava, care se ocupa de comuna Comănești.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide