Angajată a CARP Suceava, acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare. Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 1,5 milioane de lei

Angajată a CARP Suceava, acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare. Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 1,5 milioane de lei
Casa de Ajutor Reciproc A Pensionarilor Suceava
Publicat: 25/02/2021, 17:56

O angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare și 1.900 de falsuri în înscrisuri. Aceasta a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Escrocheria a ieșit la iveală în vara anului 2015. Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 1,5 milioane de lei, din care în jur de o treime din sumă a fost recuperată.

O angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare și 1.900 de falsuri în înscrisuri

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, din luna mai 2005, inculpata a preluat gestiunea unui punct de lucru din Darmanesti al CARP SUCEAVA, iar la data de 28.12.2010 i-a fost încheiat un contract individual de muncă.

În această calitate, inculpata avea acces la baza de date şi la datele personale ale clienţilor, activitatea sa infracţională fiind realizată prin folosirea datelor de indentificare a 366 persoane.

„Astfel, în perioada 25.05.2006- 07.08.2015, inculpata şi-a însuşit din gestiune şi folosit în interes personal, suma totală de 1.617.751,23 lei prin mai multe mijloace frauduloase, respectiv prin întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut şi dispoziţii de plată în numele unor membri ai casei de ajutor, prin nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizaţie sau rată împrumut, prin retragerea din cotizaţiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau prin falsificarea chitanţelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizaţii la rata împrumut (din prejudiciul total de 1.617.751,23 lei s-a recuperat suma de 455.874,97 lei)”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Au fost identificate şi ridicate în original, un număr de 1.887 înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanţe, adeverinţe, dispoziţii de plată şi cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanţei de judecată a se pronunţa cu privire la desfiinţarea acestora.

A delapidat banii aproape 10 ani, fără ca șefii CARP să sesizeze ceva

În august 2005, zeci de oameni din satul Dărmănești au aflat că au datorii de zeci de mii de lei în urma unor împrumuturi pe care nu le-au făcut ori că economiile lor din fondurile depuse la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor au dispărut.

Din prejudiciul total a fost recuperată, până la momentul dispunerii trimiterii în judecată, suma de aproape 456.000 lei, pentru diferenţă fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul inculpatei.

Procesul în care Elena Ladaniuc va fi judecată pentru infracțiunile de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată a fost înregistrat deja pe rolul Judecătoriei Suceava.

Mai există un caz de fraudă masivă al unei foste angajate a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava, care se ocupa de comuna Comănești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...