Angajatul unui adăpost de animale, mărturisiri despre problema câinilor de luptă. Ce se ascunde în spatele patrupezilor abandonați pe câmpurile din Capitală

Angajatul unui adăpost de animale, mărturisiri despre problema câinilor de luptă. Ce se ascunde în spatele patrupezilor abandonați pe câmpurile din Capitală
Sursă Foto - Digi24
Publicat: 23/01/2023, 16:03

Nenorocirea petrecută în zona Lacului Morii le dă curaj oamenilor care au mai multe informații cu privire la maidanezii care umblă în haite. Un bărbat din București, angajat al unui adăpost de câini, spune că în zona în care a fost ucisă Ana Oros bântuie o rasă periculoasă.

Pe pagina sa de socializare, bărbatul povestește cum stau lucrurile, de fapt.

Câini periculoși, crescuți pentru lupte, pariuri sau, pur și simplu, pentru intimidare, ajung să zacă în zonele de lângă Lacul Morii, după ce stăpânii lor îi abandonează.

Mihai Dragolea vorbește chiar de afaceri ilegale, o rețea de ilegalități care s-au desfășura sub privirile autorităților.

„Moartea femeii de lângă Lacul Morii e o catastrofă care deschide mai multe probleme grave pe care le avem în zonele limitrofe ale Bucureștiului.

De mai bine de 4 ani lucrez la un adăpost de câini situat lângă București. În ultimii 3 ani apar din ce în ce mai mulți câini de atac (pit bull, american bully, amstaf) abandonați pe câmp.

Acești câini n-au nicio vină, ei au fost creați, din păcate, pentru luptă, iar cei care îi au în proprietate poartă toată responsabilitatea deținerii unui astfel de animal.

Un astfel de câine trebuie dresat, declarat poliției, ținut în condiții decente, îngrădit și probabil iubit, dacă tot l-ai luat. Dar ce să vezi, la noi nu se respectă nimic”, a scris acesta pe Facebook.

Afaceri ilegale cu câini, chiar sub nasul autorităților?

În continuarea mărturisirilor angajatului, acesta sugerează că autoritățile locale au permis existența unor astfel de practici, iar singurii vinovați sunt atât aceștia, cât și proprietarii care cumpără animale care pot deveni agresive, asta pentru a face bani de pe urma bieților câini.

„Odată lăsați liberi, câinii ăștia sunt o bombă pentru ecosistemele, deja fragile, ale câmpiilor. Ei sunt înzestrați cu posibilitatea de a ucide rapid mai orice. De la păsări de câmp, la alți câini abandonați, pui de căprioare, mici mamifere, în haită fiind periculoși și pentru oameni.

Astfel, zona în care alerga femeia este o zonă de unde s-a semnalat prezența unor astfel de câini. Atacatorii fac parte din rasa american bully, o rasă periculoasă.

Acești câini sunt, din păcate, crescuți pentru a masca și ține la depărtare cetățenii de aflarea unor afaceri ilegale cu fier vechi, sunt crescuți pentru lupte și pariuri sau folosiți pentru intimidare.

Din nou, câinii nu au nici o vină, proprietarii lor o poartă, împreună cu autoritățile locale care au permis existența unor astfel de practici.

În zonă se poate observa existența unor astfel de afaceri ilegale, mai ales cu fierul vechi și deșeuri. Singura soluție pentru a nu se mai repeta tragedia este reglementarea proprietății de câini în gospodăriile private”, se mai arată în postarea bărbatului.

De asemenea, acesta mai spune că, și dacă toți maidanezii vor fi omorâți, e inutil, de vreme ce în gospodării nu se practică sterilizarea câinilor, iar pe lângă asta, există problema traficului cu puii de rasă, acolo unde, după spusele acestuia, autoritățile locale au o parte din vină.

„Putem ucide mâine toți maidanezii, dacă nu facem nimic privind situația sterilizării câinilor din gospodării și a traficului cu pui de rasă, peste 6 luni vom avea aceleași probleme. Autoritățile locale poartă parte din vină, aceștia fiind responsabili cu implementarea legilor.

În ultimii ani am donat mii de lei pentru a castra câinii în zona adăpostului, din păcate numărul lor nu a scăzut cum ne-am dorit. Ba mai mult, avem o problemă din ce în ce mai mare cu câinii de rasă exploatați pentru bani în cadrul caniselor.

Femelele, după o anumită vârstă când nu mai pot face pui, sunt abandonate. E groaznică situația în care după ce sunt exploatate ani la rând, aceste suflete sunt aruncate/abandonate.

Din nou, problema e la proprietarii care fac mizeria asta. Tragedia petrecută în zona Lacului Morii deschide Cutia Pandoriei , semnalând problemele care ne paralizează. Afaceri cu deșeuri ilegale, trafic cu fier vechi, lupte ilegale de câini, deținere ilegală a câinilor de rasă de atac, abandonul ilegal de câini și pisici, necastrarea câinilor din gospodării, lipsa totală a autorităților în toate aceste cazuri”, a dezvăluit angajatul.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York