Angela Merkel, ceremonie de adio. Ce piese muzicale a ales fostul cancelar al Germaniei pentru acest eveniment

Angela Merkel, ceremonie de adio. Ce piese muzicale a ales fostul cancelar al Germaniei pentru acest eveniment
Publicat: 27/11/2021, 13:23
Actualizat: 27/11/2021, 13:33

După 16 ani petrecuți în funcția de cancelar al Germaniei, Angela Merkel va fi onorată printr-o ceremonie de adio care va avea loc joi, 2 decembrie.

Pentru această ceremonie, Angela Merkel a ales piese interpretate de Hildegard Knef și de ”pioniera” punk-ului din RDG Nina Hagen.

Actrița Hildegard Knef – având o filmografie impresionantă – a devenit, la un moment dat, și cântăreață de șansonete, bucurându-se de un succes incontestabil în Germania de la sfârșitul anilor `60 și începutul anilor ’70. Din repertoriul acesteia, Angela Merkel a ales piesa ”Für mich soll’s rote Rosen regnen” (n.red. – ”It Should Rain Red Roses For Me”, în traducere ”Ar trebui să plouă cu trandafiri roșii pentru mine”).

A doua piesă preferată și aleasă de fostul cancelar al Germaniei este cea interpretată de Catharina ”Nina” Hagen – cea care a ajuns în fruntea topurilor est-germane în 1974 -, considerată deschizător de drumuri în punk-ul din Republica Democrată Germană (RDG). Piesa se numește ”Du hast den Farbfilm vergessen” (n.red. – ”Ai uitat filmul color”), informează Der Spiegel.

Punk rock-ul este un gen de muzică rock de tip anti-establishment (împotriva autorității instituționalizate, împotriva convențiilor societății) care a început la mijlocul anilor ’70.

Va fi interpretată și cântarea bisericească “Doamne, Te Slăvim”

La aceeași ceremonie de adio organizată pentru Angela Merkel va fi interpretată și cântarea bisericească “Doamne, Te Slăvim” (n.red. – ”Großer Gott, wir loben dich”).

Piesele vor fi interpretate de orchestra militară a Bundeswehr – forțele armate germane.

Ceremonia de adio lui Merkel va avea loc joia viitoare, cu audiență restrânsă din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus, potrivit informațiilor furnizate de Politico.

  • În anul 2009, Angela Merkel a fost numită de revista Forbes Magazine drept cea mai puternică femeie din lume.
  • Pe data de 12 octombrie 2010, Angelei Merkel i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, pentru ”contribuția de importanță istorică la unificarea europeană și pentru rolul de importanță mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaționale”.
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase