Angela Merkel nu ține cont de proteste. Germania, în „carantină” până la 20 decembrie!

Angela Merkel nu ține cont de proteste. Germania, în „carantină” până la 20 decembrie!
Angela Merkel nu ține cont de proteste. Germania, în „carantină” până la 20 decembrie! / Sursa FOTO: https://bilderseo.com
Publicat: 26/11/2020, 08:48

Angela Merkel nu ține cont de proteste și prelungește până la 20 decembrie „carantina” decretată în Germania. Astfel, cancelarul a convenit, miercuri, cu liderii celor 16 landuri prelungirea măsurilor de combatere a pandemiei noului coronavirus, presa notând că măsurilor vor rămâne în vigoare şi în luna ianuarie!

Numărul infectărilor rămâne la un nivel mult prea mare”, a declarat Angela Merkel, precizând însă că restricţiile vor fi relaxate în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Germania în „carantină”. Restricții relaxate de Crăciun

Autorităţile germane au impus pe 2 noiembrie o carantină parţială pentru a putea ţine sub control un al doilea val de COVID-19, care a afectat o mare parte din Europa. Barurile şi restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele rămân deschise.

Conform măsurilor convenite miercuri, întrunirile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. Copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive. Reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile şi prietenii să poată sărbători împreună.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 18.633 şi a ajuns la un total de 961.320, conform datelor zilnice furnizate de Institutul Robert Koch pentru Boli infecţioase. Miercuri au fost raportaţi cu 5.015 mai puţini bolnavi faţă de cifra record înregistrată vineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase